Teknoloji

Samsung’dan bazı buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti

samsung beyaz eşya

Samsung beyaz eşya ürünlerindeki dayanıklılık vaadini şimdi Türkiye’de önemli bir gelişmeyle destekliyor. Konuyla ilgili basın bültenine göre şirket, Dijital Inverter Kompresörler (DIT Compressor) ve Dijital Inverter Motorlar (DIT Motor) özelinde seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti sunuyor. Bugüne kadar sunulmuş en kapsamlı garanti programı olduğu belirtilen “20 yıl garanti” uygulamasının, şirketin sürdürülebilirlik, enerji tasarrufu ve çevre yaklaşımıyla da örtüştüğünün altı çiziliyor.

Samsung’un içerisinde DIT Kompresör bulunan buzdolaplarında yedi farklı soğutma hızı bulunuyor. Bu sayede dolap kapaklarının açılıp kapatılması sırasında içerisindeki ısı korunabiliyor. Böylelikle farklı iklim koşullarında dahi soğutma hızı en iyi şekilde ayarlanıyor. Ayrıca dolaba yerleştirilen farklı ısılardaki gıdalara göre de haznesindeki ısıyı otomatik olarak ayarlayabilen buzdolapları, gerektiğinde ısıyı düşürüp artırabiliyor. Bu akıllı kontrol sistemi buzdolabının hem verimliliğini artırıyor hem de kompresörünün uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlıyor. 

DIT Motorlu Samsung çamaşır ve kurutma makinelerinin ise konvansiyonel motorlu klasik makinelere göre daha sessiz ve daha güçlü bir performans sergilediği belirtiliyor. Geleneksel motorlardaki sürtünmeye bağlı çalışan ve motorun ömrünü kısaltan parçaların, Inverter motorda kullanılmaması, motorun uzun yıllar dayanıklı, verimli ve sessiz çalışmasını sağlıyor. Bunların dışında ürünlerindeki malzeme kalitesini de her geçen gün artıran Samsung, DIT motorlarında alüminyum yerine yüksek iletkenlik sağlayan bakır bileşenlerini kullanıyor.

Buzdolaplarındaki DIT kompresörlerine ve çamaşır makinelerindeki DIT motorlarına 20 yıl garanti sunan Samsung, oluşan kompresör ve motor arızalarında ürünleri, ücretsiz onarıyor ya da değişimini sağlıyor. Samsung beyaz eşya ürünlerde arıza veya sorun meydana geldiğinde ise Samsung Yetkili Servislerinin, bir ila dört gün içinde onarımı tamamlayarak ürünü müşterilere teslim ettiği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER