Teknoloji

Samsung bazı Android tabletlerinde Microsoft’un Office uygulama paketini sunacak

microsoft office ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-office-logo-230115

Samsung Microsoft ile son zamanlarda gerçekleştirdiği iş ortaklığını daha da genişletiyor ve Office’i çeşitli Android tabletlerinde ön yüklü olarak sunmaya başlıyor.

Bu son hamle Samsung’un Galaxy S6 cihazlarına benzer bir Microsoft uygulama paketi eklemesinin hemen arkasından geldi. Bu ayın başında tanıtılan Samsung Galaxy S6 ve S6 edge akıllı telefonlarında Microsoft’un Skype, OneDrive ve OneNote uygulamaları özel bir Microsoft Uygulamaları klasörü altında, ana ekranda sabitlenmiş şekilde bulunuyor.

Şimdi Samsung Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype’ı yılın ilk yarısında çıkacak belirli Android tabletlerde önceden yüklenmiş olarak sunacak. Ayrıca Samsung cihazlarını tercih eden işletmelere Microsoft’un Office 365 servisinin sunulması da planlar arasında bulunuyor.

Microsoft’un iş geliştirme biriminin şefi Peggy Johnson, Samsung ile işbirliklerinin Microsoft’un üretkenlik servislerinin en iyilerini herkese ulaştırma, böylelikle insanların her yerde, her durumda ve her zaman üretken olabilmesi yolundaki çabalarının bir göstergesi olduğunu işaret etti. Bu iş ortaklığı Microsoft’un Office’i her yere götürme planlarını destekleyecektir, bununla birlikte Samsung ve Microsoft’un arasındaki Android telif ücretlerine dair anlaşmazlığın bitiminin hemen üstüne gelmesi de dikkate değerdir. Her iki şirket de geçen ay yayınladıkları açıklamalarla aralarındaki anlaşmazlığı bitirmiş, ancak yeni anlaşmanın maddelerini gizli tutmuşlardı. Duruşma sırasında Microsoft’un 2013 yılı içinde Samsung’dan patent lisanslama telif ücretleri olarak 1 milyar dolar kazandığı ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER