Teknoloji

Samsung Başkanı Lee Kun-hee kalp krizi geçirdi

1980’lerin sonundan bu yana Samsung’un başında bulunan Lee Kun-hee geçtiğimiz haftasonu geçirdiği kalp krizinin ardından hastaneye kaldırıldı. Samsung tarafından AFP’ye yapılan açıklamada Lee’nin damarlarına uygulanan operasyonun ardından herhangi bir destek olmadan nefes alabildiği ve şirketin günlük operasyonunda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

lee-kun-hee-samsung-120514

Geçirdiği kalp krizinin ardından 72 yaşındaki Lee Kun-hee’nin daha ne kadar Samsung’un başında kalacağı sorusu bir kez daha sorulmaya başlandı. Lee Kun-hee’nin küresel bir güce dönüştürdüğü Samsung’un yönetimini daha önce şirkette COO görevini üstlenen ve halihazırda başkan yardımcılığını yürüten oğlu Lee Jae-yong’a bırakması bekleniyor. Akıcı seviyede Japonca ve İngilizce konuşan Lee Jae-yong, Samsung’un uluslararası yüzlerinden biri olarak tanımlanıyor.

Halihazırda üç CEO’su bulunan Samsung’da Lee Kun-hee’nin günlük işleyişe fazla müdahalede bulunmadığı, ancak önemli stratejik kararlarda son sözü söylediğine özellikle dikkat çekiliyor. Oğlu şu anda operasyonel bir görevde bulunmadığı için Lee Kun-hee’nin olası bir çekilme kararında şirket içindeki güç dengelerinin nasıl bir seyir izleyeceği henüz bilinmiyor.

İlgili >> AFP, The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER