Teknoloji

Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong serbest bırakıldı

Samsung veliahtı şimdilik tutuklanmaktan kurtuldu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung baskan yardimcisiSamsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, eski Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’ye rüşvet verdiği suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı zamanda Samsung’un veliahtı olan Lee, üst mahkemeye yaptığı itirazın kabul edilmesi sonucunda serbest bırakıldı. Mahkeme suç unsurlarının varlığını kabul etse de, Lee’nin tutukluluğunun son bulmasına karar verdi.

Üst mahkeme tarafından alınan bu karara ülkenin yüksek mahkemesinin itiraz etmesi bekleniyor. Lee’nin tutuklandığı dava, ülkede “chaebol” olarak bilinen büyük şirketler ve toplum üzerindeki etkilerine yönelik büyük bir tepkinin doğmasına neden olmuştu.

Samsung’un veliahtı, Park Geun-hye’yi koltuğundan eden bir politik skandal soruşturmasının genişletilmesi sonucunda tutuklanmıştı. Lee, hem tutuklanmasına hem de kendisine verilen hapis cezasına itiraz etmişti. Söz konusu skandal, aileler tarafından yönetilen büyük şirketler ve siyasi güç odakları arasındaki yolsuzluk ilişkilerini gözler önüne sermişti.

Lee’nin mahkeme tarafından salıverilmesi, Güney Kore’de “sürpriz bir karar” olarak nitelendi. Veliahtının serbest bırakılmasının Samsung’un uzun vadeli operasyonları ve faaliyetleri için önemli bir gelişme olduğuna da dikkat çekildi. Güney Koreli elektronik devi, kısa vadede Lee’nin tutukluluğundan etkilenmemişti. Ancak bu tutukluluğun uzadıkça şirketin gidişatına olumsuz yansıyacağı ifade edilmişti.

Samsung Başkan Yardımcısı 2014’ten bu yana şirketin “fiili” patronu

Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, 2014’ten bu yana şirketin “fiili” patronu konumunda. 49 yaşındaki Lee Jae-yong, babası Lee Kun-hee’nin geçirdiği kalp krizinin ardından Samsung’un direksiyonuna geçmişti.

İLGİLİ HABERLER