Teknoloji

Samsung’un robotu Ballie artık daha büyük, daha yetenekli

samsung ballie

Samsung Ballie adını taşıyan yuvarlak robotunu ilk olarak CES 2020’de sergilemişti. O zamanlar bir tenis topu büyüklüğünde olan Ballie, CES 2024’e biraz daha büyümüş ve daha yetenekli şekilde geldi. Artık bir bowling topu büyüklüğünde olan robotta yerleşik bir projektör de mevcut.

Ballie, Samsung’un CES 2024’teki alanında yapılan demolarda da boy gösteriyor. Bu demoların yoğun kontrollü şekilde gerçekleştirildiği belirtilse de, en azından Samsung’un Ballie’ye nasıl bir rol biçtiğinin anlaşılmasını sağlıyor.

Samsung’un görevlisi, Ballie’den kendisi için bir antrenman rutini başlatmasını istiyor ve robot da duvara bir antrenman videosu yansıtmaya ve bazı melodiler çalmaya başlıyor. Bunun için televizyon da kullanılabilir, ancak egzersizlerden biri yere uzanmayı gerektirdiğinde Ballie, takip özelliği sayesinde videoyu tavana yansıtıyor.

Başka bir örnekte Ballie, bağlı bir hava temizleme cihazından veri alarak evin hava kalitesinin görsel bir temsilini verebildi. Ballie, duvarda bazı istatistikler göstermenin yanı sıra, bir filtrenin de değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Buradaki fikir, Ballie’nin tüm akıllı ev cihazlarınızla konuşabildiğini ve özel bir ekranı olmasa bile onlardan gelen bilgileri görüntüleyebildiğini göstermekti.

Samsung Ballie’yi akıllı evin merkezine koyuyor

Ballie ayrıca takviminizdeki etkinlikleri görüntüleyebiliyor ve telefon görüşmeleri yapabiliyor. Ayrıca Samsung buzdolabınızın veya fırınınızın içi gibi şeylerin yanı sıra kapı zilinizde biri olduğunda videoları da gösterebiliyor. Temel olarak Ballie, istediğiniz zaman bir şeyler görüntüleyebilen, tekerlekli akıllı bir ev merkezi profili çiziyor.

Samsung Ballie bu yılın sonlarında satışa sunulacak. Robotun fiyatı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER