Teknoloji

Samsung bağımsız çalışacak bir sanal gerçeklik cihazı geliştiriyor

samsung gear vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear vrSamsung’un dün yurt dışında gerçekleştirdiği geliştirici konferansında sahne alan şirketin Ar-Ge şefi Injong Rhee, şirketinin bağımsız bir VR başlığı için çalıştığını doğruladı.

Samsung’un Gear VR’ına benzer telefon tabanlı VR sistemlerinin en büyük eksikliği kullanıcı pozisyonunun izlenememesi oluyor. Geliştirilmekte olan yeni VR aygıtında bu özelliğin bulunması da planlanıyor, aynı zamanda el ve hareket takibi de yapılabilecek.

Güney Koreli şirket hareket takibi, herhangi bir ana cihaza bağlı olmadan çalışan bağımsız VR aygıtı ve dokunma tabanlı kontrollerle eksiksiz bir sanal gerçeklik deneyimi sunmayı hedefliyor. Gear VR’ın en büyük artısı kullanıcıları boyunlarına dolaşabilen ve bir ucu bilgisayara bağlı kablolara maruz bırakmaması oluyor. Eğer kablosuz şekilde pozisyon takibi yapabilen bir VR cihazını Valve veya Oculus’tan önce geliştirilebilirse, bu şirket büyük bir kazanç olacaktır.

Aslında şirket Gear VR için Oculus ile birlikte çalışmıştı. Oculus’un bu diğer projede yer alıp almadığı konusunda Rhee herhangi bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER