Teknoloji

Samsung Bada’nın kaynak kodunu açık hâle getirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung kendi çatısı altında geliştirmekte olduğu Bada işletim sisteminin kaynak kodunu 2012 yılı içinde açık hâle getirecek. Güney Koreli şirketin Google ve Android’e olan bağımlılığını azaltma planında önemli bir yer tutan Bada gelecekte çıkacak akıllı TV’ler için de bir platform vazifesi görebilir.

Aslında Samsung’un Google’ın geliştirmekte olduğu Google TV projesinde de yer aldığı söylenmişti. Ancak Samsung’un Bada planıyla birlikte diğer plan askıya alınabilir, yine de bu henüz kesinlik kazanmış değil. 2009’un kasım ayında duyurulan Bada işletim sistemi Samsung’un genellikle giriş ve orta seviye akıllı telefonlarında karşımıza çıkıyor. 900 TL’ye varan fiyat seviyelerinde de Bada telefonu görmek mümkün. Güney Koreli şirketin Android cihazlarıysa genellikle 900 TL üzeri fiyat aralığında karşımıza çıkıyor.

Güney Koreli şirket IFA 2011’de Bada 2.0 sürümünü ve bu sürümle yüklü gelen Wave 3 modelini tanıttı. Bada 2.0 ile birlikte bu işletim sistemi Android’de karşımıza çıkan özellikleri, NFC desteğini ve arttırılmış sosyal ağ entegrasyonunu kazandı. Samsung’un Bada işletim sistemi için yazılım geliştiricilerini teşvik etmesi de dikkat çekici bir diğer unsur. İşletim sisteminin kaynak kodunu açık hâle getirmek de bunun bir halkası sayılabilir.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER