Teknoloji

Samsung bada işletim sistemini Tizen projesine entegre edecek

samsung-wave-3-inceleme-00018

Samsung’un destek verdiği, Intel tarafından desteklenen açık kaynak kodlu işletim sistemi projesi Tizen, bada’yı çatısı altına alabilir. Samsung yöneticilerinden Tae-Jin Kang bu yöndeki çalışmaların ipuçlarını vermişti. Wave serisi altında sunulan Samsung cihazlarında yüklü gelen bada, 2.0 versiyonu numaralı yeni sürümüyle Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzüne biraz daha yaklaşmıştı. Geçtiğimiz haftalarda incelediğimiz ve ülkemizde de piyasaya çıkan Samsung Wave 3 de bada 2.0 versiyonunun yüklü geldiği ilk cihaz sıfatını taşıyordu.

Bada, Samsung’un kendi içinde geliştirmiş olduğu ve genellikle Android’e alternatif olarak görülen bir işletim sistemi. Ancak Wave cihazları Samsung’un Galaxy serisine mensup Android cihazları kadar popülarite yakalamayı başaramadı. Bunu gören Samsung da herhalde bada’yı Tizen’in içine enjekte ederek hem akıllı telefon işletim sistemleri içinde bölünmeyi azaltmak istiyor, hem de Intel’in de desteğini arkasına alarak Tizen’in Android, iOS ve Windows Phone gibi platformlarla daha iyi rekabet etmesini sağlamak istiyor.

Samsung, mevcut bada uygulamalarının gelecekte ortaya çıkacak entegre yazılım ürünlerinde de destekleneceği konusunda garanti veriyor. Ayrıca bada SDK ile yazılmış olan uygulamalar da geleceğin Tizen işletim sistemlerinde çalışıyor olacak. Bu arada Forbes’un Tae-Jin Kang’ın ağzından verdiği bilgiye göre Samsung bu yıl içinde en az bir ya da iki adet Tizen telefon tanıtacak. Yine de, açık kaynak kodlu işletim sistemi Samsung’un geniş cihaz portföyünde küçük bir yer işgal edecek. Yakın gelecekte üst sınıf cihaz segmentinin Android veya Windows Phone cihazlarıyla doldurulacağı tahmin ediliyor.

İlgili – Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER