Manşetler

Samsung Bada 2.0 ile çalışacak cihazlarla ilgili ilk ayrıntılar ortaya çıktı

Samsung’un önümüzdeki mayıs veya haziran aylarında tanıtması beklenen Wave 578 modeli tahmin edilenin aksine Bada 2.0 yerine Bada 1.1 işletim sistemiyle sunulacak. Ancak Rus Bada World blogunun elde ettiği bazı detaylar Bada fanatiklerini memnun edecek gibi görünüyor.

Birkaç gün önce düzenlenen Samsung Fransa konferansından alındığı söylenen yukarıdaki yansı görüntüsüne göre Samsung’un yepyeni işletim sistemini barındıracak olan, 7.2 Mbps HSDPA, Bluetooth 3.0 ve NFC destekli yeni cihazlar yolda. Önümüzdeki eylül ayında çıkması beklenen Bada 2.0 modelinde 3.65 inç HVGA ekran, 5 megapiksel kamera, VGA çözünürlüklü ikinci kameranın yer alacağı görünürken, bu cihazı bir aylık arayla izleyecek ikinci Bada 2.0 cihazında da 3.14 inç QVGA ekran ve üç megapiksel kamera dikkat çekiyor.

TNW India sitesiyse Bada 2.0 işletim sisteminin önümüzdeki temmuz ayında ilk olarak Hindistan’da deneyimleneceğini belirtiyor, ancak sitenin haberinde herhangi bir cihazdan bahsedilmiyor. Bu durum Samsung’un Bada uygulamalarıyla ilgili Ar-Ge çalışmalarının yüzde 30’unu gerçekleştirdiği yer olan Hindistan’daki mevcut kullanıcılarının 2.0 güncellemesini ilk alacak kitle olduğu anlamına gelebilir.

Yazıda sözünü ettiğimiz aylar yaklaştıkça Bada 2.0 ile ilgili daha çok haber ve dedikodunun ağımıza düşeceğini tahmin ediyoruz. Bakalım, Samsung’un bir sonraki hamlesi bizi nereye taşıyacak?

İlgili – Bada World
İlgili – TNW India

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER