Teknoloji

Samsung unutulan şifreleri avuç içi tarama ile hatırlatabilir

samsung avuç içi taramasıSamsung avuç içi taraması yöntemini insanlara unuttukları şifrelerini hatırlatmak için kullanabilir. SamMobile’da yayınlanan bir haber, şirketin söz konusu teknoloji için gerekli patent başvurusunu yaptığını gösteriyor.

42 sayfa uzunluğundaki patent başvurusu Güney Kore’de yapıldığı için Korece hazırlanmış. Ancak dosyada yer alan çizimler sayesinde Samsung’un patenti nasıl kullanmayı planladığı daha net biçimde anlaşılıyor.

Kullanıcılar öncelikli olarak telefonlarının arka kameralarıyla avuç içlerinin bir fotoğrafını çekiyor. Eğer avuç içi çizgileri daha önceki kayıtlarla eşleşiyorsa, Samsung şifre ile ilgili olarak satır aralarına gizlenmiş biçimde ipucu verebiliyor. Bu sayede kullanıcılar şifrelerini hatırlayabiliyor.

Samsung avuç içi taraması ile güvenlik önlemlerine bir yenisini daha ekleyebilir

Samsung avuç içi taraması ile sunduğu güvenlik önlemlerinin arasına bir yenisini daha ekleyerek uzun çözüm listesine bir madde daha ekleyebilir. Şirket hâli hazırda göz tarama, yüz tanıma, parmak izi okuma, desen ve PIN kodu gibi güvenlik önlemlerinden yararlanıyor. Avuç içi taraması ile birlikte bu geniş portföyde kullanıcılara bir seçenek daha sunulabilir.

İLGİLİ HABERLER