Teknoloji

Samsung Avrupa’da tüm dizüstü bilgisayar satışlarını sonlandırıyor

samsung-ativ-book-9-plus-inceleme-00026

PC Advisor sitesinin Samsung’dan edindiği bir açıklamaya göre şirket, pazar talepleri nedeniyle Avrupa’da dizüstü bilgisayar satışını durduruyor. Bir Samsung sözcüsü pazar ihtiyaçlarına ve taleplerine hızlı şekilde uyum sağladıklarını belirterek, Avrupa’da aralarında Chromebook’ların da bulunduğu dizüstü bilgisayarların satışını durduracaklarını kaydetti.

PC satışları son yıllarda küresel bazda düşüş gösteriyor. Ayrıca Sony de geçtiğimiz aylarda kendi dizüstü bilgisayar işlerini bünyesinden çıkarmıştı. Samsung ise bu gelişmelere rağmen bu yılın başında CES 2014’te Windows ile çalışan yeni Ativ Book serisini, daha sonra da Chrome OS ile çalışan Chromebook 2’yi duyurmuştu. Ancak şimdi şirket, son on yıllık dönem içinde Batı Avrupa’nın dünya çapında dizüstü bilgisayar satışlarında iyi pazarlardan biri olmasına rağmen böyle bir karar alma yoluna gidiyor.

Pazar araştırma şirketi Gartner, PC satışlarının son zamanlarda dengeli bir hâl aldığını, gelecek yıllarda da Chromebook satışlarında büyük artış meydana geleceğini söylüyor. Bu nedenle Samsung’un Avrupa pazarından çıkışı için biraz erken atılmış bir adım yorumu yapılabilir. Yine de, şirketin açıklamasında pazar koşullarının değişmesi hâlinde bu bölgede dizüstü bilgisayar satışlarının yeniden başlayabileceğine dair işaret de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER