Teknoloji

Samsung Avrupa akıllı telefon pazarında zirveyi bırakmadı

galaxy z flip 4

Araştırma şirketi Counterpoint Research’ün verilerine göre, Samsung 2021’in üçüncü çeyreği itibarıyla Avrupa akıllı telefon pazarında zirvedeki yerini koruyor. Ancak pazar payının küçülmesi, Samsung için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor.

Samsung’un geçtiğimiz yıl yüzde 35.8 olan pazar payı yüzde 30.4’e geriledi. İkinci sıradaki Xiaomi ise satışlarını yüzde 51 oranında artırarak pazar payını yüzde 15.6’dan yüzde 23.6’ya çıkarıyor. Çinli üretici eylül ayında bileşen tedariğindeki problemler nedeniyle sıkıntı yaşasa da, iyi bir iş çıkarmışa benziyor.

2021’in başlarındaki tedarik sorunlarını atlatan Samsung, katlanabilir ekranlı Galaxy Z Flip 3 sayesinde Avrupa akıllı telefon pazarında daha kötü bir tabloyla karşılaşmaktan kurtulmuş gibi görünüyor. Z Flip 3’ün özellikle Batı Avrupa’da hatırı sayılır bir ilgiyle karşılaştığı belirtiliyor. Apple ise pazar payını yüzde 17.6’dan yüzde 22.1’e çıkarttı. iPhone 13’ün çeyreğin sonunda satışa sunulması bu tabloyu etkilemişe benziyor. Apple, iPhone 12’yi geçtiğimiz yıl dördüncü çeyrekte piyasaya sürmüştü.

samsung avrupaOppo Avrupa akıllı telefon pazarında yıllık bazda yüzde 112 oranında büyüme kaydetti. Honor ve Huawei’nin satışları ciddi anlamda düşse de, her iki şirketin de yeni telefonlarıyla bu gidişatı tersine çevirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER