Manşetler

Samsung ATIV Smart PC ve ATIV Smart PC Pro Windows 8 tabletlerini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Ativ adını verdiği Windows mobil cihaz serisi içindeki Windows 8 yüklü tabletler Smart PC alt kümesi altında toplanacak gibi görünüyor. Bu kümenin ilk üyeleri Ativ Smart PC ve Ativ Smart PC Pro bu akşam Berlin’de düzenlenen Samsung Mobile Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Bu yeni tabletler Intel işlemcilerle gelecek, her biri 11.6 inç’lik, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü Full HD ekran barındıracak. Ayrıca klavyeli yerleştirme istasyonu sayesinde bunları dizüstü bilgisayar gibi kullanmak da mümkün olacak.

ifa2012-ativ_smart_pc_pro_6_gallery_post

Bu iki cihaz arasındaki farklardan bir tanesi işlemcileri. Smart PC Intel Atom yongayla çalışırken Smart PC Pro daha güçlü olan Intel Core i5 işlemci barındırıyor. Ayrıca Smart PC’de 128 GB flaş bellek ve 2 GB RAM yer alırken Smart PC Pro’da 256 GB SSD ve 4 GB RAM bulunuyor. Smart PC’de yer alan USB 2.0 portuna karşılık Smart PC Pro’da USB 3.0 portu var. 9.9 mm’lik kalınlığa sahip olan Smart PC’nin 11.9 mm’lik kalınlıkla gelen Smart PC Pro’ya göre daha ince olduğunu söylemek gerek. Üstelik Pro’nun 8.5 saate kadar varan batarya ömrüne karşılık 13.5 saatlik ömür sunuyor. Her iki tablette de microHDMI portları ve miniSD kart yuvaları bulunmakta. Ayrıca klavye yerleştirme istasyonları da iki adet ek USB 2.0 portu sunuyor.

Ativ Smart PC ve Smart PC Pro cihazları Windows 8 ile çalışıyor, Samsung’un S Pen kapasitif kalemini 1024 basınç hassasiyet seviyesiyle birlikte destekliyor. Samsung’un S Note uygulaması da cihazda yüklü geliyor, böylelikle S Pen ile notlar ve çizimler daha kolay yapılıyor. Her iki tabletin HD ekranının 10 parmak çoklu dokunma desteğine sahip olduğunu da belirtelim.

Samsung bu tabletlerin ne zaman ve ne kadara satılacağını henüz açıklamadı.

Galeri: Samsung Ativ Smart PC
[nggallery id=1024]

Galeri: Samsung Ativ Smart PC Pro
[nggallery id=1025]

İLGİLİ HABERLER