Teknoloji

Samsung’dan fansız ve 12 inç ekranlı Ativ Book 9

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-ativ-book-9-311214-8

Samsung Windows 8.1 yüklü Ativ Book 9 dizüstü bilgisayarını son olarak CES 2014’te güncellemişti. CES 2015’in hemen öncesinde şirket bu dizüstü bilgisayarının yeni bir güncellenmiş versiyonunu duyurdu.

Yeni Ativ Book 9, 12.2 inç ekranıyla daha kompakt bir gövdeye sahip, aynı zamanda 0.9 kg. ile ağırlığı da biraz azaltılmış. Bu yılki modelde ekranın daha küçük olmasına rağmen, bu ekran barındırdığı 2560 x 1600 piksel çözünürlük desteği ve 700 nit parlaklık değeriyle hem yüksek keskinlik sağlıyor hem de dışarıda gayet rahat biçimde kullanılıyor. Tabii ki, Ativ Book 9’u dışarıda “dışarı modu” ile kullanmak, 10.5 saatlik tahmini pil süresini daha aşağı çekecektir.

Tamamen metalden yapılmış siyah renkli gövdesi, izleme dörtgeni ve deniz kabuğu şekilli tuşlara sahip klavyesiyle Ativ Book 9 epey çekici görünüyor. Intel Broadwell Core M işlemci, dahili Wolfson kayıpsız oynatıcı ve doğal FLAC desteğiyle ses deneyimine de odaklanan yapısıyla dikkat çeken Ativ Book 9’un en önemli özelliklerinden birisi de fansız tasarıma sahip olması. Bu da Ativ Book 9 sahiplerinin sinir bozucu fan sesinden kurtuldukları anlamına geliyor.

Yazılımla ilgili çeşitli kısayollar da mevcut. Fn10 tuşuna basarak bütün pencereleri saklamak mümkün, ayrıca dizüstü bilgisayarın kamera ve mikrofonunu engelleyen bir seçenek de bulunuyor. Böylelikle bilgisayarınızın kamera ve mikrofonuna izinsiz erişilerek bulunduğunuz ortamın Ativ Book 9 üzerinden izlenmesi veya dinlenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Ativ Book 9’un 4 GB RAM ve 128 GB SSD’li versiyonunun yurt dışı satış fiyatı 1199.99 dolar olarak belirlendi. 200 dolar daha fazla vererek 8 GB RAM ve 256 GB SSD’li versiyonu satın almak da mümkün oluyor. Ativ Book 9 2015’in ilk çeyreğinde satışta olacak. Türkiye satış fiyatı da o zamanlarda netleşecektir.

İLGİLİ HABERLER