Teknoloji

Samsung ArtPC Pulse resmi olarak görücüye çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung artpc pulseSamsung ArtPC Pulse masaüstü bilgisayarına dair ilk ipuçları geçtiğimiz hafta verilmişti. Yeni haftayla birlikte Samsung’un sıra dışı görünümlü bilgisayarına dair yeni detaylar da gün yüzüne çıktı. ArtPC Pulse’ın konfigürasyon ve fiyat bilgileri, Amazon üzerinden görülebiliyor.

Amazon’a bakıldığında ArtPC Pulse için kullanıcılara iki işlemci seçeneği sunulduğu görülüyor. Bilgisayarı satın almayı düşünenler altıncı nesil Intel Core i7 ve yine altıncı nesil Intel Core i5 işlemci seçenekleri arasında tercihte bulunabilecek. Her iki versiyonun da tasarımı silindir şeklinde. 360 derecelik çok yönlü Harmon Kardon imzalı hoparlör de iki modelde de yer alıyor.

Intel Core i7 işlemcili model, tahmin edilebileceği üzere donanımsal anlamda kullanıcılara daha fazla şey vadediyor. Buna paralel olarak bu modelin fiyat etiketinde yazan rakam da biraz daha artıyor.

Samsung ArtPC Pulse, metal silindirik kasasıyla dikkat çekiyor. Bu kasa gömülü bir ortam ışığı da barındırıyor. Kasanın üst kısmında ise çok yönlü Harmon Kardon hoparlör bulunuyor. Core i5 işlemcili modelde 1 TB HDD modülü opsiyonel olarak sunuluyor. i7 işlemcili versiyonda ise söz konusu modül standart olarak yer alıyor.

samsung artpc pulseArtPC Pulse’ın Core i5 işlemcili modelinde işlemciye 256 GB SSD ve 8 GB DDR4 RAM eşlik ediyor. USB-C ve HDMI girişlerinin yanı sıra dört adet USB 3.0 girişi de cihazda hazır bulunuyor. 2 GB bellekli AMD Radeon rx 460 grafik işlemcisi barındıran bilgisayar, Windows 10 Home Signature Edition ile çalışıyor.

ArtPC Pulse’ın Core i7 işlemcili modelinde ise 256 GB SSD’nin üstüne 1 TB HDD ve 16 GB RAM ekleniyor. Bu da i5 işlemcili modelde 3.35 kilogram olan ağırlığı 3.90 kilograma çıkarıyor.

Samsung ArtPC Pulse sevkiyatı ekim sonunda başlıyor

Samsung ArtPC Pulse’ın i5 işlemcili modelin ABD’deki fiyat etiketinde 1200 dolar yazacak. i7 işlemcili model içinse 1600 dolar ödemek gerekecek. İki versiyonun da sevkiyatı 28 Ekim itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER