Teknoloji

Samsung artırılmış gerçeklik lensiyle çığır açabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

akilli-lens-070416

Artırılmış gerçeklik konseptinin temel amacını, gerçek ve sanal dünyaları pürüzsüz biçimde birleştirmek şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Hali hazırda bu deneyimi en iyi biçimde yaşamak için bir artırılmış gerçeklik başlığına ihtiyaç duyuluyor. Ancak Samsung’un patentini aldığı kontakt lens ekranı, söz konusu deneyimi daha ileriye götürme konusunda büyük potansiyel taşıyor.

Şirket, geliştirdiği kontakt lens teknolojisini şu an için sadece anavatanı Güney Kore’de patentlemiş durumda. Gözlere yerleştirilmiş ekran işlevi görecek kontakt lenslerde küçük bir kamera, hareket sensörleri ve verici de bulunacak. Böylelikle kullanıcıların sadece gözlerini kırparak fotoğraf çekmesi ve çektikleri fotoğrafları anında görüntüleyebilmeleri mümkün olacak. Vericinin varlığı ise kaydedilen fotoğraf ve videoların akıllı telefon üzerinden görüntülenebilmesine olanak sağlayacak.

Samsung artırılmış gerçeklik lensinin sunduğu teknolojiyle araba kullanırken veya yürürken, takip edilmesi gereken yolu mavi bir şeritle işaretlenmiş biçimde görmek veya doğa yürüyüşü yaparken görülen bitki ve çiçek türlerinin isimlerini anında öğrenmek mümkün olacak. Restorandan içeriye girmeden menünün görüntülenebilmesi de teknolojinin önünü açabileceği muhtelif seçenekler arasında yer alıyor.

samsung artirilmis gerceklik

Patent dosyasına bakıldığında kontakt lenslerde bir kablo tertibatının bulunacağı, ancak bunun kullanıcının görüşünü etkilemeyeceği görülüyor. Henüz patent aşamasındaki bu teknolojinin gerçek hayata uygulanıp uygulanamayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Samsung’un teknolojisinin somut bir hâle bürünmesi durumunda Microsoft HoloLens gibi cihazların öncülük ettiği artırılmış gerçeklik çalışmalarında yeni bir çığır açacağını görmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER