Teknoloji

Samsung’un artırılmış gerçeklik başlığını gösteren kanıt ortaya çıktı

samsung artırılmış gerçeklik başlığı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni keşfedilen bir patent başvurusu henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş Samsung artırılmış gerçeklik başlığını gözler önüne seriyor.

Galaxy Club, 1 Şubat başvuru tarihli patenti keşfeden ilk kaynak oluyor. Sitenin belirttiğine göre, başlık iki ekran barındırıyor ve bunların her biri bir lense karşılık geliyor. Bir görselde kullanıcının sağ kolu boyunca aşağı inen bir kablo görünüyor. Buna rağmen söz konusu cihazın kablolu bir başlık olup olmadığı anlaşılamıyor. Belki kablo sadece şarj etmek için de kullanılabilir.

Henüz duyurulmamış başlık, Samsung’un yıllar boyunca çıkardığı mobil Gear VR başlıklarından sonra artırılmış gerçeklik alanında yaptığı ilk deneme oluyor. Son yıllarda mobil sektörün sanal gerçekliğe olan ilgisinin azaldığını görüyoruz. Samsung da 2017 yılından beri akıllı telefonlarıyla kullanılabilen yeni bir VR başlığı çıkarmıyor. En son amiral gemisi Note 10, Gear VR ile uyumlu değil. Gear VR setlerinin de eskisi kadar ilgi görmediğini belirtmek gerekiyor.

Samsung artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalışan tek büyük telefon üreticisi değil. Apple analisti Ming-Chi Kuo da yakın zamanda Apple’ın kendi artırılmış gerçeklik başlığını gelecek yılın başlarında çıkaracağını kaydetmişti. Aynı zamanda iOS 13 içinde yer alan bir doküman da henüz duyurusu yapılmamış donanıma atıfta bulunuyor.

Samsung, birden fazla AR ve VR ürünleri için geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetmişti. Buna rağmen karşılaştığımız bu gibi patent başvurularına karşı her zaman belirli bir şüpheyi muhafaza etmekte fayda var. Bunlar genellikle içeride geliştirilen ve hiçbir zaman çıkarılmayacak ürünler için de alınabiliyor.

İLGİLİ HABERLER