Teknoloji

Samsung’dan rekor Ar-Ge yatırımı

samsung ar-ge

Samsung, 2020’nin ilk çeyreğine ait finans raporunu bir süre önce açıklamıştı. Şirket, şimdi de bu dönemde Ar-Ge yatırımlarına ayırdığı miktarı kamuoyuyla paylaştı. Yonhap’ın haberine göre, Samsung 2020’nin ilk üç ayında Ar-Ge faaliyetleri için 5.36 trilyon won (yaklaşık 31 milyar TL) harcadı.

Güney Koreli teknoloji devi, bu Ar-Ge harcamasıyla kendi rekorunu kırmış oldu. Şirket daha önce 2018’in ilk çeyreğinde Ar-Ge çalışmaları için 5.32 trilyon won kaynak ayırmıştı.

2020’nin ilk çeyreğinde yapılan Ar-Ge harcaması, Samsung’un bu dönemki toplam satış gelirinin yüzde 9.7’sine tekabül ediyor. Şirket, geçtiğimiz yıl Ar-Ge harcamaları için ilk çeyrek gelirinin yüzde 9.6’sını ayırmıştı. Samsung’un 12 aylık dönemde yaptığı toplam Ar-Ge harcaması ise 20.19 trilyon won oldu. Güney Koreli şirket, tarihinde ilk kez 20 trilyon won Ar-Ge yatırımı sınırını geçti.

Samsung, Ar-Ge yatırımlarının planlandığı şekilde ilerleyeceğini ve koronavirüs salgınının süreci etkilemesinin beklenmediğini de açıkladı. Yonhap’ın haberine göre, Samsung’un portföyünde 180 binden fazla patent bulunuyor. Bu patentlerden 5 bin 75’inin Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de, yaklaşık 8 bin 700’ünün de ABD’de alındığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER