Teknoloji

Samsung AR Emoji’de Disney’in popüler karakterlerini de sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung ar emojiSamsung AR Emoji adını verdiği ve Apple’ın Animoji’ine yanıt niteliği taşıyan özelliğini yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve S9+ ile duyurdu. Kullanıcıların yüzünü tarayan ve hareketlerinin aynısını yapan emojiler oluşturabilen bu özellikte Samsung’un iş ortaklarından birisi de Disney oldu. Galaxy S9 ve S9+ sahipleri, AR Emoji ile hazırladıkları hareketli emojilerde Disney’in efsanevi karakterlerini kullanabilecek.

Samsung ve Disney arasındaki bu işbirliği, Apple ve Disney arasındaki yakın ilişki dikkate alınınca göze biraz daha ilginç geliyor. Apple’ın kurucusu ve efsanevi CEO’su Steve Jobs’un mirasçıları, hâlâ Disney’in en büyük hissedarları arasında yer alıyor. Buna ek olarak, Disney’in başkanı Bob Iger de Apple’ın yönetim kurulunda bulunuyor. Apple ve Disney, Apple Watch’ta kullanılan saat arayüzleri için ortak çalışmalar da yürütmüştü.

samsung ar emojiDisney eğlence dünyasının en büyük şirketleri arasında yer alıyor. Şirketin karakter katalogunda Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck gibi ikonik isimler bulunuyor. Bu karakterlerin hem çocuklar hem de büyükler tarafından sevildiğini belirtmek gerekiyor.

Samsung AR Emoji özelliğini barındıran yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve S9+’ın ön satışına vakit kaybetmeden başladı. Akıllı telefonlar, mart ayında raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER