Samsung, Apple’ın iPad’inin Avrupa’daki tasarım haklarının geçersiz kılınması için Avrupa Birliği İç Pazarı Uyumlaştırma Ofisi’ne (OHIM) başvuruda bulundu. Samsung’un, tasarımın iPad’den önce varolduğu iddiasıyla 9 Ağustosta yapmış olduğu başvuru olumlu bulunursa bu durum Apple’ın Avrupa’da Samsung Galaxy Tab 10.1’e karşı yürütmüş olduğu yasal mücadele önemli derecede etkilenebilir.
Apple’ın tasarım hakları bu yılın başında da tartışmaya açılmış, bunlar çok temel; TV, dijital fotoğraf çerçevesi, vb. birçok cihaza uygulanabileceği iddia edilmişti. Ne var ki, bu durum Alman mahkemesinin Galaxy Tab 10.1’in satışına ihtiyati tedbir konmasına engel olamadı. Sonrasında Samsung’un Honeycomb tabanlı tabletinin basit hatlarının Apple’ın kayıt altına alınmış tasarımını ihlâl etmeye yeteceğine dair bir karar daha geldi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa telefon pazarı üç yılın dibini gördü, Apple Samsung’u yakaladı

Apple OLED ekranı iPad mini ve MacBook Pro’ya taşıyor

Samsung’un One UI 9.5 için hazırladığı yapay zekâ özelliği ortaya çıktı

Apple için App Store’da komisyon dönemi kapanabilir

Apple Vision Pro ekibinde en az 60 kişilik işten çıkarma iddiası
Samsung adına bir açıklama yapan sözcü Kevin Jeong “Apple iPad’in tasarımının tamamen kendine özel olduğunu iddia ediyor, ancak o tasarım iPad’den çok uzun zaman önce mevcuttu.” diye iddiada bulundu. Apple tasarım için başvurusunu 2004 yılının mayıs ayında OHIM’in düzenlemeleri doğrultusunda yapmış. Elde edilen haklar periyodik aralıklarla yapılacak yenilemelerle 25 yıla kadar uzatılabiliyor.
Apple ve Samsung arasındaki hukuk savaşında bugün ilginç olaylar yaşanıyor. iPhone 4S’in tanıtılmasının hemen ertesinde Samsung bu akıllı telefonun satışının Fransa ve İtalya’da yasaklanması için harekete geçeceğini açıkladı. Sonrasında da bu gelişme ortaya çıktı. Görünen o ki, Samsung Apple’ın canını sıkmaya devam edecek. Apple’ın bir sonraki adımı da bir o kadar merak konusu.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
İlgili – Korea Times







