Teknoloji

Samsung Apple’ın iPad tasarım haklarının iptali için başvuruda bulundu

Samsung, Apple’ın iPad’inin Avrupa’daki tasarım haklarının geçersiz kılınması için Avrupa Birliği İç Pazarı Uyumlaştırma Ofisi’ne (OHIM) başvuruda bulundu. Samsung’un, tasarımın iPad’den önce varolduğu iddiasıyla 9 Ağustosta yapmış olduğu başvuru olumlu bulunursa bu durum Apple’ın Avrupa’da Samsung Galaxy Tab 10.1’e karşı yürütmüş olduğu yasal mücadele önemli derecede etkilenebilir.

Apple’ın tasarım hakları bu yılın başında da tartışmaya açılmış, bunlar çok temel; TV, dijital fotoğraf çerçevesi, vb. birçok cihaza uygulanabileceği iddia edilmişti. Ne var ki, bu durum Alman mahkemesinin Galaxy Tab 10.1’in satışına ihtiyati tedbir konmasına engel olamadı. Sonrasında Samsung’un Honeycomb tabanlı tabletinin basit hatlarının Apple’ın kayıt altına alınmış tasarımını ihlâl etmeye yeteceğine dair bir karar daha geldi.

Samsung adına bir açıklama yapan sözcü Kevin Jeong “Apple iPad’in tasarımının tamamen kendine özel olduğunu iddia ediyor, ancak o tasarım iPad’den çok uzun zaman önce mevcuttu.” diye iddiada bulundu. Apple tasarım için başvurusunu 2004 yılının mayıs ayında OHIM’in düzenlemeleri doğrultusunda yapmış. Elde edilen haklar periyodik aralıklarla yapılacak yenilemelerle 25 yıla kadar uzatılabiliyor.

Apple ve Samsung arasındaki hukuk savaşında bugün ilginç olaylar yaşanıyor. iPhone 4S’in tanıtılmasının hemen ertesinde Samsung bu akıllı telefonun satışının Fransa ve İtalya’da yasaklanması için harekete geçeceğini açıkladı. Sonrasında da bu gelişme ortaya çıktı. Görünen o ki, Samsung Apple’ın canını sıkmaya devam edecek. Apple’ın bir sonraki adımı da bir o kadar merak konusu.

İlgili – Korea Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER