Teknoloji

Samsung Apple’ı LTE destekli iPhone çıkarması durumunda mahkemeye verebilir

Samsung, ABD’deki müşterilerin ürünlerine ulaşabilmesi için elinden gelen her türlü çabayı göstereceğini bu hafta başında dile getirmişti ve bu doğrultuda yüksek mahkemeye temyiz başvurusunda da bulunacak. Ancak Güney Koreli şirketin elinde bunun dışında bir plan daha bulunabilir, çok yakında Samsung ile Apple arasında yeni bir patent davasının açıldığını görebiliriz.

The Korea Times tarafından verilen habere göre Samsung, Apple’ın LTE desteğine sahip yeni bir cihaz çıkarması hâlinde iPhone üreticisini en kısa sürede mahkemeye verecek. Aslına bakarsanız, Apple üçüncü nesil iPad ile birlikte çoktan LTE destekli bir cihazı piyasaya sürmüştü, ancak Samsung’un dava açmadan önce yeni iPhone’un çıkışını bekleyeceği söyleniyor. The Korea Times’ın haberinde yer alan Thompson-Reuters kaynakları verilere göre Samsung’un tüm LTE patentlerinin yüzde 12.2’sini elinde bulunduruyor.

Samsung’un oldukça geniş LTE patent portföyü Apple’ın LTE desteğine sahip bir iPhone çıkarması durumunda önemli bir silah hâline gelebilir. 12 Eylülde düzenlenecek bir basın toplantısıyla ortaya çıkması beklenen yeni iPhone’un üçüncü nesil iPad gibi LTE desteğine sahip olacağı söyleniyordu. Bu durumda, eğer Samsung LTE uygulamaları nedeniyle Apple’ı mahkemeye vermeye kararlıysa, bu durumda ikilinin duruşma salonunda tekrar buluşması uzak ihtimal değil gibi görünüyor.

Apple ile Samsung arasında ABD’de görülmekte olan davada geçen haftasonuna girilirken verilen jüri kararı her şeyin bitmiş olduğu anlamına gelmiyordu. Apple, sekiz farklı Samsung cihazının satışına ABD’de yasak koyulmasını istedi, Hakim Lucy Koh da bununla ilgili duruşmanın 6 Aralık tarihinde görüleceğini duyurdu. Bu duruşmada süreç tamamlanmadan yeni bir dava daha açılır mı, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili >> The Korea Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER