Teknoloji

Samsung Apple’ı bu kez de Güney Kore’de dava etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın patent anlaşmazlıklarını çözmek için Samsung ve Motorola ile masaya oturma isteğine dair haberlerin mürekkebi kurumadan, Samsung’un Apple’a bu sefer kendi evi olan Güney Kore’de bir dava açtığının haberi geldi. Bu yeni davanın konusu da patentler. Apple’ın Samsung’a ait üç patenti izinsiz kullanmakla suçlandığı davada, akıllı telefonların ve tabletlerin benzer özelliklerini sağlayan patentler de dosyada yer alıyor.

İşin içine akıllı telefonların ve tabletlerin girmesi, Samsung’un Apple aleyhine yaptığı suçlamaları genişlettiğini gösteriyor. Koreli üretici tarafından geçtiğimiz yıl beş patentin izinsiz kullanımına ilişkin davada söz konusu olan patentler mobil cihazlarda verilerin iletim yolu ve standartları ile alakalıydı. Samsung’un açtığı en son davanın görüleceği yer ise Seul Merkez Bölge Mahkemesi. Davanın zamanlamasına bakılınca, Samsung’un bu akşam yapılacak olan yeni iPad tanıtımını biraz gölgede bırakma yönünde bir isteğe sahip olabileceği düşüncesi akıllara geliyor. Samsung tarafından konuya dair yapılan açıklamada ise, davaya konu olan patentlerin içeriği hakkında bilgi verildi. Açıklamaya göre söz konusu patentler verilerin cep telefonunda gösterilme biçimi, mobil terminal ve mobil bir iletişim terminalinde kısa mesaj üretim yolu ile ilgili. Davaya söz konusu olan patentleri nedeniyle iPhone 4S ve iPad’in de davalık olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Samsung, şu ana kadar açtığı davaların hiçbirinden hukuki bir zafer elde etmedi. Apple’ın müzakere yoluyla uzlaşmayı planladığı bu dönemde bu davanın ne yönde seyredeceği de şimdiden merak konusu haline gelmiş durumda.

İlgili – The Wall Street Journal

 

İLGİLİ HABERLER