Teknoloji

Samsung Apple’a karşı Fransa’da patent davası açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Apple’a karşı Fransa’da bir patent şikayetinde bulunduğunu açıkladı. İki rakip şirket arasında geçtiğimiz nisan ayından beri akıllı telefon ve tabletler nedeniyle kıyasıya süren ve farklı ülkelere taşınan bir patent kavgası mevcut. Son olarak Apple, Galaxy Tab 10.1’in Almanya’da satışını yasaklatmış, IFA 2011’de tanıtılan Galaxy Tab 7.7’nin de bu fuar süresince ziyaretçilere gösterilmesini engelleyecek nitelikte karar aldırtmıştı.

Fransa’daki dava Paris yerel mahkemesinde geçtiğimiz temmuz ayında açılmış, ilk duruşmanın aralık ayında yapılması bekleniyor. Samsung’un dava ile ilgili açıklamayı yapmak için neden düne kadar beklediği tam olarak belli değil. Ancak Almanya’daki resmi yasak kararını göz önünde bulundurursak, savaşın henüz bitmediğ ve Samsung’un bir rövanş peşinde olduğu anlamını çıkarabiliriz. sense to emphasize now that the fight is not over.

Fransa’da açılan dava tabletlerin tasarımına değil, teknoloji patentlerine odaklanıyor. Samsung’un başvurusunda üç farklı patent konu ediliyor. Samsung’un UMTS 3G cep telefonu teknolojilerinin iPhone 3G, 3GS ve 4 modellerinde, ayrıca birinci nesil 3G iPad’lerde izinsiz olarak kullanıldığı iddia ediliyor.

İlgili – AFP

İLGİLİ HABERLER