Teknoloji

Samsung Apple’a Avustralya’da yeni bir patent davası açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00021

Samsung ile Apple arasındaki hukuk savaşı Avustralya’da açılan davayla yeni bir boyut kazandı. Hatırlayacak olursanız Samsung, Apple ile sürmekte olan patent ihlâl davalarının bir sonucu olarak bu ülkede Galaxy Tab 10.1’in satışını geciktirmişti. Samsung’a geçtiğimiz cuma gününe kadar cevap vermesi için süre tanındı ve şirket kendi iddialarını ortaya koyarak dava açma yolunu seçti.

Avustralya Federal Mahkemesine başvuruda bulunan şirket Apple’ın iPhone ve iPad’inin kablosuz haberleşme standartlarıyla ilgili yedi farklı patentini ihlâl ettiğini iddia etti. Bunun yanında Güney Koreli şirket Apple’ın Samsung’un Galaxy telefon ve tabletlerine yönelik patent suçlamalarını yersiz kılma ve davaları düşürmeyi amaçlıyor.

İki şirketin yasal savaşı dört farklı kıtada, çeşitli ülkelerin mahkemelerinde açılmış davalarla sürüyor. Şimdiye kadar Apple önde gidiyor gibi görünüyor. Şirket Almanya’da Galaxy Tab 10.1 tabletin piyasaya çıkışını yasaklatmıştı. Şirket Avrupa’nın diğer ülkelerinde de Samsung Galaxy markalı akıllı telefon ve tabletleri yasaklatmak için çalışıyor.

İlgili – Bloomberg BusinessWeek

İLGİLİ HABERLER