Teknoloji

Samsung iPhone 7 için Apple’a yonga üreteceğinin ipucunu verdi

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Ezeli rakipler Apple ve Samsung arasındaki iş ilişkisi, bu durumdan hoşlansalar da hoşlanmasalar da bir süre daha devam edeceğe benziyor. ZDNet’te yer alan habere göre, Samsung’un yarıiletken biriminin başında bulunan Kim Ki-nam, Apple için 14 nm’lik yeni işlemcilerin üretiminin başlamasıyla birlikte kârlarının yükseleceğini belirtti.

Kim Samsung’un Apple için yeni yonga üretimine ne zaman başlayacağı konusunda bir zaman aralığı vermese de, iki şirket arasındaki işbirliğinin yeni bir yonga neslinde daha devam edeceğini doğrulamış oldu. Daha önce de, Digitimes Samsung’un 2015’in başlarında Apple için 14 nm.’lik işlemci üretimine başlayacağını öne sürmüştü.

Samsung için yeni yonga başarısı büyük önem taşıyor. Apple’ın ekran tedariği konusunda LG’yi tercih etmesi şirkete önemli bir mevzi kaybettirirken, Qualcomm da Snapdragon işlemcileriyle pazarda Samsung’un Exynos serisi işlemcilerine ciddi bir rakip olmuş durumda. Samsung halen dünyadaki en büyük bellek yongası üreticisi olsa da, bu yıl yaşanan ciddi kayıplar analistlerin endişelenmesine neden oluyor.

14 nm.’lik işlemcilerin mevcut 20 nm.’lik işlemcilere kıyasla yüzde 35 daha az güç sarfettiği, yüzde 20 daha fazla işlemci gücü sağladığı ve yüzde 15 daha az yer kapladığı belirtiliyor. Samsung’un bu pazardaki en büyük rakiplerinden biri olan TSMC ise 16 nm.’lik yongalar üretiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER