Teknoloji

Samsung, Apple ve Huawei telefonları arasındaki akıllı telefon bağlantı hızı rekabeti

galaxy s10 plus

5G yurt dışında yavaş yavaş faaliyete geçmeye başlıyor. Ancak 4G ya da ülkemizdeki adıyla 4.5G daha birkaç yıl varlığını korumaya ve esas hücresel bağlantı yöntemi olmayı sürdürecek gibi görünüyor. Hangi telefona sahip olursanız olun, muhtemelen düzgün bir 4G deneyimi yaşarsınız. Ancak OpenSignal’ın bir araştırması, telefon modelinizin indirme hızına olan etkisinin tahmininizden daha fazla olabileceğini gösteriyor.

Üst sınıf akıllı telefon bağlantı hızı daha iyi seviyede

Tabii ki, akıllı telefon bağlanabilirliği söz konusu olduğunda marka tek başına kriter değil. Daha üst sınıf akıllı telefonlarda daha iyi bağlantı teknolojisi bulunuyor, dolayısıyla daha yüksek hızlarla bağlanmak mümkün oluyor. 25 ülkede, üst sınıf akıllı telefonlar, alt seviye akıllı telefonlara göre en az iki kat daha yüksek hızda bağlantı sunuyor. Tayland’da, üst sınıf telefonlar 4.3 kat daha yüksek hızlara ulaşabiliyor. Kanada’da ise fark 2.9 kata kadar çıkabiliyor. Üst sınıf telefonlar çoğunlukla daha fazla frekans bandına, daha fazla radyo bandına bağlanıyor. Bu da daha yüksek bağlantı hızlarına çıkabilecekleri anlamına geliyor.

Farklı üreticiler farklı modem tedarikçileriyle de çalışıyor. Örneğin, Android cihaz üreticileri genellikle Qualcomm modemlerini tercih ediyor. Huawei ise kendi modemlerini üretiyor. Apple ise son birkaç yıldır Intel modemlerini kullanıyor. Gelecekte Apple Qualcomm modemlerini kullanacak. En sonunda ise kendi üretimi modemlere geçiş yapması bekleniyor.

SAMSUNG, ApPLE VE HUAWEI’NİN HER BİRİ BİR ÜRÜN SEGMENTİNDE LİDER

Raporda 40 ülkeden 23 milyon 352 bin 908 cihazla test yapıldığı belirtiliyor. Cihazlar giriş, orta ve üst olmak üzere üç kategoriye ayrılmış. İlginçtir ki, her üç akıllı telefon üreticisi de bir kategoride en hızlı olmuş. Samsung telefonları üst sınıf kullanıcılar arasında, Apple kullanıcıları orta sınıfta, Huawei de giriş sınıfında birinci olmuş.

Sonuçlar son birkaç yıl içinde dramatik biçimde değişebilir. 5G dönemine doğru giderken, Qualcomm gibi belirli şirketler modem pazarında liderliğe odaklanmış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER