Teknoloji

Samsung Apple ve Google’ı katlanabilir ekranlarının müşterisi yapmanın peşinde

samsung galaxy fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katlanabilir ekranlar ve 5G, 2019 akıllı telefon sektörünün tanımlayıcı terimleri olarak nitelendiriliyor. Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi katlanabilir telefon niteliğindeki cihazları çoktan gördük. Bazılarının da yolda olduğunu biliyoruz. Apple ve Google gibi sektörün önde gelen oyuncularının bu kervana katılıp katılmayacağını zamanla göreceğiz. Gelen ilk dedikodular Apple’ın her iki teknolojiye de bu yıl uyum sağlamayacağı yönünde.

Aslında iPhone üreticisinin yeni teknolojileri kucaklama konusunda çok acele etmediğini biliyoruz. Bu nedenle söz konusu durum şaşırtmıyor. Ancak ETNews‘in sektördeki kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, Samsung Display’in hem Apple’a hem de Google’a, bir grup katlanabilir ekran paneli örneği gönderdi.

Panel üreticisi gelecekteki muhtemel müşterilerin dikkatini çekmek ve sonuç olarak müşteri portföyünü zenginleştirmek istiyor. Katlanabilir ekran teknolojisinin epey ilgi çekeceğini düşünen şirket, gelecekteki siparişleri şimdiden sağlama almayı hedefliyor.

Kaynaklar, gönderilen örneklerin 7.2 inç katlanabilir paneller olduğunu söylüyor. Bunlar Galaxy Fold’da kullanılanlarla tamamen aynı ya da 0.1 inç kadar daha büyük ya da küçük. Haberde Apple ve Google’ın örnek gönderilen tek şirketler olmadığı da belirtiliyor. Huawei ve Oppo gibi şirketlere de daha önce ekran örnekleri gönderilmiş.

Samsung’un katlanabilir ekran üretimi için aylık kapasitesinin 200 bin olduğu söyleniyor. Bu da yılda 2.4 milyon birim ürün yapıyor. Samsung, o kadar yüksek hacimde Galaxy Fold satmayı beklemediğini açıklamıştı. Bu nedenle katlanabilir ekran üretim kapasitesinin değerlendirilmesi için daha çok müşteri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER