Teknoloji

Samsung Apple’a ödeyeceği tazminat miktarını aşağıya çekmek istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung appleApple ve Samsung arasında uzun yıllardır devam eden hukuk savaşı, bundan kısa bir süre önce sona ermiş ve Güney Koreli şirketin iPhone üreticisine 539 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedilmişti. Ancak Samsung Apple’a söz konusu bedeli ödeme konusunda yelkenleri hemen suya indirecek gibi görünmüyor.

Kararın ardından yeniden mahkemeye başvuran Samsung’un avukatları, davanın yeniden görülmesini istedi. Şirketin avukatları, jürinin belirlediği tazminat miktarının çok fazla olduğunu belirtti. Avukatlar, Samsung’un kasasından çıkacak miktarın 28 milyon 85 bin dolardan fazla olmaması gerektiğini savundu.

Samsung’un savunmasına göre, Apple’ın ikon dizilimi patenti telefonun tamamından ziyade sadece arayüz ve ekran için geçerli. Şirket bu nedenle söz konusu arayüz düzenlemeleriyle satılmış telefonlar için bir ödeme yapmaması gerektiğini savunuyor. Apple ise Samsung’un orijinal iPhone’un çıkışının ardından hem donanım hem de yazılım tasarımını büyük ölçüde değiştirdiğini iddia ediyor.

Samsung Apple’dan 2012’de dokunmatik ekran patenti için ödediği 145 milyon doları da geri vermesini istiyor. Söz konusu patent, karardan sonra ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından geçersiz olarak ilan edilmişti. Tazminatı 539 milyon dolardan 28 milyon dolara çekmek iddialı bir hedef olsa da, söz konusu davanın seyrinin sürekli olarak değiştiğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER