Teknoloji

Samsung Apple Pay’e rakip olacak bir servis üzerinde çalışıyor

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00025

Apple’ın geçtiğimiz ekim ayı içinde ABD’de faaliyete soktuğu mobil ödeme servisi Apple Pay, yakında yeni bir rakibe sahip olabilir. Recode sitesinde yer alan habere göre, Samsung önümüzdeki yıl cihazlarında Apple Pay benzeri bir mobil ödeme sistemi sunmak için LoopPay isimli mobil ödeme şirketiyle görüşmeler yapıyor. Servisin hayata geçmesi durumunda özelliği destekleyen Samsung cihazlarına sahip olanlar mağazalarda telefonlarını kullanarak ödeme yapabilecek.

Apple Pay bugüne kadar gösterdiği performansla şirket için oldukça başarılı bir girişim olduğunu kanıtlamış durumda. Gerçekleştirilen son anlaşmalarla Apple Pay’in potansiyel kullanım tabanının genişletilmesi de şirketin servisin performansından duyduğu memnuniyeti ortaya koyan bir kriter olarak değerlendirilebilir. Samsung içinse mobil ödeme alanında boy göstermek, şirketin kendi yazılımıyla mücadele etme planları açısından büyük önem taşıyor. Samsung’un Android cihazlarını kullananlar halihazırda mobil ödeme için Google veya operatörler tarafından sunulan seçeneklerden faydalanmak zorunda.

Samsung konuya ilişkin sessizliğini sürdürürken; Güney Koreli şirketin mobil ödeme platformu için görüştüğü LoopPay tarafından yapılan açıklamada şirketin spekülasyonlardan haberdar olduğu, ancak şu aşamada konuya ilişkin bir yorum yapılmayacağı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER