Manşetler

Samsung Apple için 5.5 inç OLED iPhone paneli üretecek

samsung appleApple’ın iPhone’larda OLED ekran kullanmaya başlayacağına dair haberler bir süredir konuşuluyor. Son haberlere göre, Cupertino merkezli şirketin en büyük rakiplerinden Samsung, 2017’den itibaren 5.5 inç OLED iPhone paneli üretmeye başlayacak.

The Korea Herald’da yer alan haberde, Samsung’un ekran üretim biriminin Apple’a her yıl 100 milyon OLED panel tedarik edeceği belirtiliyor. Taraflar arasındaki anlaşmanın toplam değeri ise 2.59 milyar olarak gösteriliyor. Anlaşmaya dair detaylar şu an için sınırlı olsa da, kaynaklar anlaşma süresinin üç yıl olduğunu belirtiyor.

Mart ayının başlarında çıkan haberlerde de Apple’ın 2017 model iPhone’larda bulunacak OLED paneller için hem LG hem de Samsung’la görüştüğü ve her iki şirketle de üretim kapasitelerini artırmayı değerlendirdiği belirtilmişti. Dünyanın en büyük iki OLED panel üreticisi olan LG ve Samsung’un kendisine güvenilir bileşen tedarikçileri arayan Apple için uygun seçimler olduğu rahatlıkla söylenebilir. LG’nin OLED panel üretim tesislerini geliştirmek için yaptığı çalışmalar da Apple’ın talebini karşılamaya yönelik hazırlık hamleleri olarak değerlendiriliyor.

Samsung’un 5.5 inç OLED iPhone paneli üreteceği iddiası, ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun iddialarıyla örtüşmüyor. Kuo, geçtiğimiz ay yayınladığı yatırımcı notunda OLED iPhone’un ekranının 5.8 inç olmasını öngördüğünü belirtmişti. Kuo, söz konusu cihazın tasarımında ise iPhone 4 ve 4s’ten izler bulunabileceğini söylemiş, ancak hem ön hem de arka panelin kavisli yapıda olabileceği öngörüsünü de ortaya koymuştu.

Samsung Apple için üretim gerçekleştirmeye yabancı değil. İki şirket arasında ilişkiler sık sık mahkeme salonlarına taşınacak kadar gerilse de, bütün bu gerginliğe rağmen taraflar arasındaki ticari ilişkiler devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER