Teknoloji

Samsung Apple göndermelerine iki yeni reklamla devam ediyor

apple samsung galaxy note 9 reklam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple samsung galaxy note 9 reklamSamsung, daha önce yayınlamaya başladığı, Apple ve iPhone X ile dalga geçtiği reklam serisine Galaxy Note 9‘un tanıtımıyla birlikte iki yeni reklam daha ekledi. Yeni reklamlar Note 9’un gücüne ve S Pen kapasitif ekran kalemine odaklanıyor.

Ingenius: Power adını taşıyan ilk reklam müşteri ve Apple’ın “genius” olarak adlandırılan çalışanı arasındaki bir tartışmayı merkez alıyor. Galaxy Note 9’un iPhone X’dan daha güçlü olup olmadığını tartışıyorlar. Müşteri Galaxy Note 9’un güçlü olduğunu söylerken Apple mağaza çalışanı iPhone X‘da yüzle ekran kilidini açma özelliğinin olduğunu söylüyor. Müşteri, Note 9’un da bunu yapabildiğini söylüyor.

Apple çalışanı daha sonra başka bir yerden vurmayı deniyor ve iOS 12 ile birlikte FaceTime’da aynı anda 32 kişiyle birden görüşülebileceğini söylüyor. Müşterinin tepkisi ise “Bunu neden yapmak isteyeyim ki?” oluyor.

İkinci reklam ise Ingeius: Pen adını taşıyor ve Apple Pencil ile Galaxy Note 9 ile birlikte sunulan S Pen arasındaki farkı konu alıyor.

Müşteri iki ürünün arasındaki farkları sorarken sevgili Apple mağaza çalışanımız “Apple Pencil sadece iPad’de çalışıyor.” şeklinde cevap veriyor.

Her iki reklamın da oldukça iddialı olduğunu ve hedefi 12’den vuracak biçimde mesajları ulaştırdığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda gerçek müşterilerin mağazada sorabilecekleri soruları veya yapabilecekleri yorumları da yansıttığını görüyoruz.

Samsung, ABD’deki pazarlama stratejisinde yıllardır Apple’a göre pozisyon alıyor, reklamlarında Apple’ın ürünlerine ve diğer unsurlarına ince göndermelerde bulunuyor. Ingenius serisi reklamlar ise bunun son halkası oldu. Daha önce yayınlanan reklamlarda da iPhone’un eksik olan kulaklık jakı veya hızlı şarj desteği gibi unsurlarına odaklanılmıştı.

İLGİLİ HABERLER