Teknoloji

Samsung Apple’ı izleyecek, bazı telefonların kutusundan şarj adaptörünü çıkaracak

samsung galaxy note 10 lite kutu açılımı

Samsung 2021 yılından itibaren bazı akıllı telefonlarının kutusuna şarj aleti yerleştirmeyebilir. Bu iddiaya Güney Koreli haber sitesi ETNews tarafından yayınlanan bir haberde yer verildi. Şirket bu aksesuarı kutudan çıkarmayı planlıyor, çünkü insanların elinde zaten şarj aleti mevcut. Aynı zamanda maliyetleri düşürmek de nedenler arasında bulunuyor.

Kutuya bir şarj adaptörü yerleştirmemek cesur bir hareket gibi görünse de, Samsung’un bunu düşünen tek büyük akıllı telefon üreticisi olmadığını biliyoruz. Apple’ın da bu yılki iPhone serisinde kutulara şarj adaptörü yerleştirmeyebileceği öne sürülüyor. Ayrıca Apple şu anda iPhone’larda, satın alınan modele göre var olan 5W ve 18W şarj adaptörlerini de kaldırmayı ve ayrı olarak satılacak 20W’lık yeni bir hızlı şarj adaptörünü de sunmayı planlıyor.

Şarj adaptörlerini kutudan çıkarmanın katkıları

Şarj adaptörlerini telefon kutularından çıkarmak Samsung ve Apple için maliyetleri düşürmek için atılmış büyük bir adım olacaktır. Aynı zamanda kutuların boyları küçüleceği için çevre için de olumlu etkileri olacaktır. Çok satılan akıllı telefonların kutularından şarj adaptörlerini çıkarmak insanların ellerinde bulundurdukları aksesuarların sayısını azaltacak, kullanılmadık biçimde kenarda duran veya gereksiz yere çöpe atılan şarj adaptörlerinin önüne geçecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER