Teknoloji

Samsung ABD’de Apple’ı üç yıl sonra geçmeyi başardı

samsung galaxy note 20 ultra fe
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, ABD akıllı telefon pazarında 2017’nin ikinci çeyreğinden bu yana ilk kez Apple’ı geride bırakmayı başardı. Yılın üçüncü çeyreğinde Güney Koreli teknoloji devinin ABD’deki pazar payı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6.7 oranında artı ve yüzde 33.7 oldu.

Samsung’un ABD’deki yükselişinde orta segment telefonlara gösterilen ilginin yanı sıra Galaxy Note 20 serisi ve Galaxy Z Fold 2‘nin başarısının da etkili olduğu belirtiliyor.

Apple yüzde 30.2 pazar payıyla ikinci sırada yer alıyor. Strategy Analytics, iPhone 12 serisinin çıkışının ekim ayına sarkmasının geçmiş yıllarda eylül ayında kaydedilen satış artışının tekrarlanmasını engellediğini belirtiyor. ABD’de akıllı telefon pazarının üçüncü sırasında ise yüzde 14.7’lik pazar payıyla LG bulunuyor.

Samsung, küresel akıllı telefon pazarının da zirvesinde. Yüzde 21.9 ile zirvede bulunan Güney Koreli teknoloji devini yüzde 14.1 ile Huawei ve yüzde 11.9 ile Xiaomi ve Apple izliyor. iPhone 12 serisinin çıkışına bağlı olarak yılın dördüncü çeyreğinin akıllı telefon pazarında çok daha hareketli geçmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER