Teknoloji

Samsung Apple A9 işlemcilerin üretimi için verilen mücadelede önde görünüyor

apple-a9-islemci-010714

DigiTimes sitesi tarafından yayınlanan bir habere göre Samsung, yeni 14 nm üretim süreci kullanılarak üretilen yongalar için Apple’dan siparişleri almaya başlamış. İşlemcinin seri üretiminin gelecek yıl başlaması planlanıyor.

Tayvan’daki sektör kaynakları Samsung Electronics ve Globalfoundries şirketlerinin 14nm FinFET süreçli yongalar için Qualcomm ve Apple’dan siparişleri almaya başladığını, döküm işlemlerinin de  2015 başlarında başlayacağını dile getiriyor.

Samsung daha önce de kendi yongaları veya Apple yongalarının üretimi için aşırı kapasite durumu yaşandığında GlobalFoundries ile iş ortalığına gitmişti.

Apple’ın 14 nm siparişleri gelecek yılın iPhone ve iPad’lerinde yer alması beklenen A9 yongaları için olacak gibi görünüyor. Ancak mevcut duruma rağmen Apple’ın tüm A9 serisi yongaları Samsung tarafından üretilmeyebilir. Intel’in üretimin bir bölümünü üstleneceği söyleniyor, ayrıca Tayvan’lı TSMC şirketinin adı da uzun süredir zikrediliyor.

Bu arada DigiTimes sitesinin A serisi işlemcilerin üretimiyle ilgili olarak aktardığı havadislerin yüzde 100 doğru olmadığını belirtmek gerekiyor. Site uzun zamandır TSMC’nin A serisi yongaların üretimini Samsung’dan devralacağını söylüyor, ancak bu durum henüz gerçekleşmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER