Teknoloji

Samsung Apple için A13 işlemcisinin üretimini gerçekleştirmek istiyor

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung appleSamsung Apple için son olarak 2015 çıkışlı iPhone 6s modellerinde kullanılan A9 işlemcisinin üretimini gerçekleştirmişti. Apple, A9’un ardından işlemci üretimi için Samsung yerine TSMC’yi tercih etmeye başlamıştı. Cupertino merkezli şirketin 2018’de çıkarması beklenen iPhone’larda kullanılacak A12 işlemciyi de TSMC üretiyor. Ancak Samsung önümüzdeki yıl çıkacak A13 işlemciyle bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

Apple’ın 2018 model işlemcisi A12, TSMC tarafından 7 nm. mimarisiyle üretiliyor. Yılın üçüncü çeyreği itibarıyla TSMC’nin üretimde EUV teknolojisinden de yararlanması bekleniyor. Ancak mevcut risk koşulları gereği, TSMC 5 nm. mimarisiyle üretim yapmayı 2019’un ikinci yarısına bırakmış gibi görünüyor.

TSMC’nin bu kararı, Samsung için büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Öncelikli olarak Güney Koreli şirketin 7 nm. mimarisine EUV teknolojisini entegre etmeye şimdiden hazır olduğu ve bunun Apple’ın gelecek yıl için vereceği kararı etkileyebileceği ifade ediliyor. Buna ek olarak, Samsung’un TSMC tarafından kullanılan InFO paketleme teknolojisinin gelişmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığı da belirtiliyor.

Samsung Apple için A13 işlemcileri üretme konusunda teknolojik avantajlarıyla öne çıksa da, Apple tarafından tek üretici olarak tercih edilmesi pek olası görünmüyor. Birden fazla üreticiyle çalışmanın Apple için maliyetleri azaltabileceği, bunun yanında üretimdeki olası aksaklıklara karşı koruma sağlayabileceği ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER