Teknoloji

Samsung Android Pie dağıtımına 2019’un ocak ayında başlayabilir

google android pie

Google‘ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android Pie, henüz şirketin en çok kullanılan sürümler listesine girebilmiş değil. Ancak bu durum, Android kullanıcılarının yeni sürümü dört gözle beklemesine engel olmuyor. Özellikle pazar lideri Samsung’un müşterileri şirketten gelecek açıklamayı bekliyor. Henüz Güney Koreli elektronik devinden resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak iddialara göre, Samsung Android Pie dağıtımına 2019’un ilk ayında başlayabilir.

Hâlihazırda Samsung dışında kalan başka üreticiler güncellemenin dağıtımına küçük adımlarla da olsa başlamış durumda. Üçüncü taraf üreticiler arasında ilk olarak Essential, kullanıcılarına Android Pie’ı ulaştırmıştı. OnePlus, HMD Global ve Huawei gibi üreticiler de amiral gemisi olarak tanımlanabilecek modellerinde en yeni Android sürümünü kullanıcılarına sunuyor. Sony, Motorola ve HTC’den de Android Pie dağıtımı için taahhüt gelirken, Samsung cephesinde hâlâ sessizlik devam ediyor.

Samsung’un geçmiş karnesine bakıldığında mevcut durum çok da şaşırtıcı görünmüyor. Güney Koreli üretici, 2017’nin ağustos ayında duyurulan Android Oreo’yu Galaxy S8 ve S8+’a 2018’in şubat ayında getirebilmişti. Ancak Galaxy S9+ için Android Pie testlerinin erken başlaması, Samsung’un bu sefer beklenen dağıtım hızına ulaşabileceğini düşündürmüştü.

Samsung’un Android Pie güncellemesinin dağıtımına 2019’un ilk ayında başlayacağı iddiasının kaynağı ise Samsung Members programının Fransa ayağı oldu. SamMobile sitesindeki habere göre, Samsung Android Pie dağıtımı 2019’un ilk ayından önce başlamayacak. Güncellemeyle birlikte Galaxy S9, S9+ ve Note 9’un kameralarının yeni özellikler kazanabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung Android Pie ile ekstra özellikler sunabilir

Samsung Android Pie üstündeki çalışmalarında güncellemenin optimizasyonundan daha fazlasına odaklanıyor gibi görünüyor. Şirketin güncellemenin standart getirilerine ek olarak başka eklenti ve iyileştirmeler de sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER