Manşetler

Samsung’un Android Marshmallow dağıtım takvimi sızdı

android-marshmallow-191115

Samsung’un Galaxy cihazlarının ne zaman Android Marshmallow güncellemesiyle buluşacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bugüne kadar konuya ilişkin olarak çeşitli iddialar ortaya atılsa da; internete sızan ve 15 Kasımda oluşturulduğu öne sürülen yeni bir liste, Samsung’un Android Marshmallow dağıtım takvimine ilişkin oldukça somut bilgiler veriyor.

Listeye göre, Samsung’un 2015’te piyasaya sürdüğü ve “amiral gemisi” olarak konumlandırdığı Galaxy S6, S6 edge, Note 5 ve S6 edge+ sahipleri için bekleyiş fazla uzun sürmeyecek. Android Marshmallow ile ilk olarak Samsung Galaxy Note 5 sahipleri buluşacak. Güncelleme, Galaxy Note 5 telefonlara önümüzdeki aydan itibaren dağıtılacak. Galaxy S6 edge+, S6 ve S6 edge sahipleri ise önümüzdeki yılın ilk ayıyla birlikte en yeni Android sürümüne kavuşacak.

samsung-android-marshmallow-191115

2014 çıkışlı Samsung Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge, Şubat 2016’da Android Marshmallow güncellemesini alacak. Samsung’un “birinci aşama” olarak nitelediği ilk dağıtım grubunda yer alan bir diğer cihaz olan Samsung Galaxy S5, nisan ayında en yeni sürüme yükseltilecek. Samsung’un “ikinci aşama” içine dahil ettiği cihazlardan olan Galaxy A8 ise önümüzdeki mart ayında Android Marshmallow güncellemesiyle tanışacak.

Samsung’un Android Marshmallow güncelleme listesinin üçüncü aşamasında Galaxy Note 3 ve Galaxy S4’e de rastlanıyor. Ancak bu cihazların karşısında “onaylanmadı” ibaresinin yer alması, söz konusu akıllı telefonlara sahip olanların Android Marshmallow ile tanışamayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER