Teknoloji

Samsung Android güncellemelerini geciktirdiği gerekçesiyle dava edildi

galaxy note 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung android

Samsung Android güncellemelerini en hızlı şekilde yayınlayan üreticiler arasında sayılmıyor. Şirketin kullanıcılarının büyük çoğunluğu tarafından kanıksanan bu durum, Hollanda’nın en büyük tüketici koruma derneğini rahatsız etmişe benziyor. Güney Koreli şirketin güncellemeleri geciktirmemesi gerektiğini savunan dernek, bunun için yasal bir zorlama getirmeyi amaçlıyor. Yazılım güncelleme politikasındaki eksiklikler nedeniyle Samsung aleyhine dava açan Consumentenbond, şirketin haksız ticari uygulamalarının kullanıcılarını güvenlik açıklarına ve saldırı denemelerine maruz kaldığını belirtti.

Davanın odak noktasında en son ve en gelişmiş Android sürümünü ve bağlı özelliklerini hızlı biçimde almanın bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Hayati güvenlik ve performans açıklarını düzeltmek için yayınlanan düzenli güncellemeler, dava dosyasında daha önemli bir yer teşkil ediyor.

Google, düzenli olarak aylık güvenlik bültenleri yayınlıyor ve Nexus cihazlarını benzer bir ritm çerçevesinde güncelliyor. Şirket, söz konusu politikayı birkaç ay önce Android’i vuran Stagefright açığı krizi sonrasında hayata geçirmişti. O dönemde Samsung da güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri için benzer bir politika izleyebileceğini duyurmuştu. Ancak şirket amiral gemisi telefonları dışında bu yaklaşımı hayata geçiremedi.

Consumentenbond, Samsung’dan iki talepte bulunuyor. Bu taleplerden ilki, cihaz destek süresi konusunda daha açık ve kesin bilgiler verilmesi. İkincisi ise Samsung’un telefonlarını gerçekten güncellemesi. Diğer Android cihaz üreticilerinin de aynı günahı paylaştığını kabul eden Consumentenbond, Samsung’un bu konuda en kötü yaklaşımı izleyen şirket olduğunu belirtti ve konuya mahkemenin el atmasını talep etti. Güney Koreli şirketten henüz konuyla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER