Teknoloji

Samsung ilk Android Go telefonunu Asya, Avrupa ve Latin Amerika’da test ediyor

samsung coronavirus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung android goSamsung Android işletim sistemini benimsediği günden bu yana oldukça özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü kullanıyor. Başlarda TouchWiz olarak anılan arayüz, hâli hazırda Samsung Experience adını taşıyor. Ancak son haberler, Güney Koreli şirketin özellikle giriş seviyesinde stok Android deneyimini sunmaya hazırlandığını gösteriyor. İddialara göre, Samsung Android Go telefonu için testlere başlamış durumda.

Samsung’un ilk Android Go telefonunda 1 GB RAM’in Universal7570_Go olarak anılan bir yonga setine eşlik edeceği öne sürülüyor. Söz konusu yonga setinin hâli hazırda bazı giriş seviyesi Samsung modellerinde kullanılan Exynos 7570’in geliştirilmiş versiyonu olduğu belirtiliyor.

SM-J260 model numarasını taşıyan telefonun farklı bölgesel versiyonlarıyla dünyanın değişik noktalarında test edildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. SM-J260F numaralı modelin İngiltere, Özbekistan, Kafkas ülkeleri, Almanya, İtalya, Rusya, Kazakistan, Fransa ve Polonya’da; SM-J260M numaralı modelin ise Arjantin, Bolivya, Şili, Kolombiya Trinidad & Tobago, Peru, Panama ve Paraguay’da test edildiği belirtildi. SM-J260G numaralı versiyonun ise Hindistan, Nepal, Bangladeş, Sri Lanka, Kamboçya, Tayland, Singapur, Malezya ve Vietnam’da test edildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Samsung Android Go telefonu için resmi işaret vermedi

Samsung Android Go cihazının çıkışı konusunda resmi ve somut bir ipucu vermiş değil. Dolayısıyla planların değişmesi ve Samsung’un cihazı tanıtmaması ihtimal dahilinde yer alıyor. Yine de, çok sayıda ülkede test çalışmalarının yapılması, telefonun tanıtılmama ihtimalini oldukça aşağıya indiriyor.

İLGİLİ HABERLER