Teknoloji

Samsung amiral gemisi telefonları sayesinde gelir rekoru kırdı

samsung galaxy z fold 2 inceleme

Samsung, 2020’nin temmuz ve eylül arasındaki döneme ait finans raporunu yayınladı. Şirket bu dönemi 66.96 trilyon won (489,5 milyar TL) gelir ve 12.35 trilyon won (102,4 milyar TL) operasyon kârı ile tamamladı. Söz konusu meblağ, Güney Koreli elektronik devi için çeyrek geliri rekoru anlamına geliyor. Samsung’dan yapılan açıklamada COVID-19 salgınının ardından müşteri talebinin artmasının etkili olduğu belirtildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 salgını dünya genelinde devam etse de, önemli ekonomilerin yeniden açılması sayesinde müşteri talebinde belirgin bir artış görüldü. Şirket olarak esnek küresel tedarik zinciri yönetimiyle bu duruma agresif olarak yanıt verebildik. Böylelikle en yüksek çeyrek gelirimizi elde ettik.”

Samsung’un açıklamasında akıllı telefonlara olan talebin artmasının gelir artışının temel faktörlerinden biri olduğu belirtildi. Şirketin operasyon kârı bir önceki yıla göre yüzde 59 oranında yükselirken; bu durumda hem bellek yongası hem de tüketici ürünleri satışlarının etkili olduğu belirtildi. Bellek yongası satışlarının artmasında ABD’nin yaptırımlarının ardından Huawei’den gelen yüklü siparişin de önemli bir rol oynadığını belirtmekte fayda var.

Ancak şirket önümüzdeki çeyrekte yaşanabilecek kâr düşüşü konusunda uyarıda bulunmayı ihmal etmedi. Bellek yongalarına olan talebin azalabileceğini belirten Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefon pazarında da rekabetin sertleşmesini öngörüyor. Bu noktada Samsung’un geçtiğimiz çeyrekte Galaxy Note 20 serisi ve Galaxy Z Fold 2 gibi amiral gemisi telefonları çıkarttığını; Apple’ın iPhone 12 serisinin ise mevcut çeyreğe sarktığını belirtmekte fayda var.

Samsung, önümüzdeki yıl katlanabilir telefonlar üzerine biraz daha fazla odaklanmayı ve amiral gemisi cihaz portföyünü çeşitlendirmeyi planlıyor. Şirket bir taraftan da 5G’yi ana akıma taşımaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER