Teknoloji

Samsung ve AMD ışın izleme destekli Exynos işlemci için iş birliği yapıyor

amd

AMD, bir yonga üstü Exynos mobil sistemi için RDNA 2 grafik teknolojisi sağlamak üzere Samsung ile ortaklık kuruyor. Bu da amiral gemisi Samsung telefonlarında GPU performansının daha da artabileceği anlamına geliyor. Duyuru salı günü Computex Taipei’de gerçekleştirildi.

Yonga veya bunun hangi ürünlerde kullanılacağı hakkında çok fazla ayrıntı yok. Ancak AMD yongası “yeni nesil Exynos SoC” olarak tanımlıyor ve Samsung’un 2021 yılı içinde bununla ilgili daha fazla bilgi sağlayacağını söylüyor. GPU, AMD’nin ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme gibi özellikleri etkinleştiren RDNA 2 mimarisini kullanacak. AMD, bunun “amiral gemisi mobil cihazlarda” kendisine yer bulacağını söylüyor.

AMD CEO’su Lisa Su sahnede “RDNA 2’yi bulacağınız bir sonraki yer yüksek performanslı cep telefonu pazarı olacak.” dedi. “AMD, mobil pazarda grafik inovasyonunu hızlandırmak için birkaç yıldır endüstri lideri Samsung ile ortaklık kurdu ve Samsung’un ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme özelliklerine sahip bir sonraki amiral gemisi mobil SoC’sine özel grafik IP’sini getireceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Samsung’un bu yıl içinde daha fazla ayrıntı sunmasını gerçekten sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Exynos, Samsung’un kendi tasarımı işlemcileri için kullandığı marka. ABD’de ve diğer bazı pazarlarda, Samsung’un amiral gemisi Galaxy telefonları Qualcomm’un Snapdragon yonga üstü sistemleri ile birlikte gelirken, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, dünyanın geri kalanındaki ülkelerde Exynos yongaları kullanılıyor. Exynos modelleri genellikle, Qualcomm muadillerinden biraz daha düşük performanslı olarak kabul ediliyor.

AMD’nin mobil çözümünün Qualcomm’un Adreno GPU’larına göre somut faydalar sağlayıp sağlayamayacağı bilinmiyor. Ancak AMD, ışın izleme gibi moda sözcükleri ortaya atarak ve en son RDNA 2 mimarisini kullanıma sunarak, gelecekteki Samsung cihazları için beklentileri kesinlikle yüksekte tutuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER