Eğlence

Samsung ve Amazon HDR10+ içerik yayınına başladı

Samsung, Amazon ile gerçekleştirdiği iş ortaklığıyla birlikte üst sınıf TV modellerinde HDR10+ formatında içerik yayınına başladı. Samsung, HDR10+ içeriğin bir içerik yayın servisi üzerinden ilk kez dağıtılacağının altını çizdi. Şeu anda 100 civarında TV programının ve filmin var olduğu belirtiliyor. Bunların arasında The Grand Tour ve The Tick gibi içerikler de bulunuyor. HDR10+ içerikler Samsung’un QLED veya UHD TV’lerinde, Amazon Prime Video servisi üzerinden sunuluyor.

Samsung ve Amazon geçtiğimiz nisan ayında HDR10+ açık standardının yüksek dinamik aralıklı videolar için kullanılacağını açıklamıştı. HDR10+ Dinamik Ton Haritalaması olarak çevirebileceğimiz bir özelliği getiriyor. Bu özellik sayesinde bir sahnenin aydınlık veya karanlık olmasına bağlı olarak, videoya eklenen dinamik meta verilerinin yardımıyla parlaklık seviyeleri değiştirilebiliyor.

HDR10+, şu anda yaygın sektör desteği için yarışan beşinci büyük HDR standardı oluyor. Diğerleri orijinal HDR10, Dolby Vision, HLG ve Advanced HDR şeklinde sıralanıyor. HDR10+, yetenekler bakımından Dolby Vision’a en fazla yaklaşan format oluyor.

Geçtiğimiz ağustos ayında da Samsung, 20th Century Fox ve Panasonic yeni bir iş ortaklığının duyurusunu yapmıştı. Bu doğrultuda Ocak 2018’de HDR10+ platformunun lisanslanmasına başlanacak. 9 Ocak 2018’de başlayacak CES 2018’de bu konuyla ilgili daha fazla gelişmeye tanık olmayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER