Teknoloji

Samsung Always-On Display’e GIF animasyon desteği ekledi

Samsung en yeni akıllı telefonlarına sahip olan kullanıcılarına Always-On Display özelliğini daha fazla kişiselleştirme imkanı sunuyor. Android Police‘in haberine göre, artık telefon uyku durumundayken ekranda GIF animasyonlar gösterilebiliyor.

Always-On Display telefon kilitliyken aktif oluyor ve kapalı duran ekranda saat, bildirimler, kalan pil ömrü ve diğer kritik bilgiler gösteriliyor. Kullanıcılar renkleri, saat tarzını ve sürekli açık ekranın diğer unsurlarını düzenleyerek kendi zevklerine daha uygun bir görünüm elde edebiliyor.

Son birkaç yıl boyunca Samsung, müşterilerine ön yüklü görüntüleri seçme veya kendi fotoğraflarını yükleme imkanı da sunuyordu. Bu alan eşinizin, sevdiğinizin, bir aile bireyinin, çocuğunun gösterilebileceği uygun bir alan olma özelliğini taşıyor. GIF animasyonla birlikte dikkat çekiciliği daha da artacaktır.

Samsung’un en güncel Always-On Display yazılımıyla birlikte birkaç GIF seçeneği ekleniyor. Aynı zamanda fotoğraf kütüphanesindeki istediğiniz GIF’i de kullanabilirsiniz Ancak maksimum uzunluk konusunda kısıtlamalar bulunuyor. Aynı zamanda sürekli dönen animasyonun pili bitirmesi ihtimaline karşın, Samsung sürekli döngü yapan GIF’leri desteklemiyor. Animasyon sadece bir kez oynatılıyor, ancak üstüne tıklatarak yeni bir döngü daha oynatılabiliyor.

GIF özelliğine erişmek için, Always-On Display’in en güncel versiyonuna, yani 3.2.26.4’e yükseltme yapmak gerekiyor. Şu anda Galaxy S8 / S8+, Note 8 modellerinde GIF animasyonlar kullanılabiliyor. Muhtemelen çok yakında S9 ve S9+ da kervana katılacaktır.

İLGİLİ HABERLER