Teknoloji

Samsung ‘dan ALS #IceBucketChallenge temalı reklam

Screenshot 2014-08-22 17.21.08

Şu sıralar tüm dünya ALS hastalığına dikkat çekmek için çekilen #IceBucketChallenge videolarını konuşuyor. Dünyanın her yerinde kafalarından aşağıya bir kova buzlu suyu boca eden ünlü ve ünsüz pek çok kişi arkadaşlarına meydan okuyarak ALS hastalarına yardım amacıyla toplanan bağış miktarını artırmaya çalışıyor. Dünyanın ilgisinin odaklandığı bu eylem doğal olarak reklamcıların da ilgisini çekti.

#IceBucketChallenge’ı reklam kampanyasına uyarlayan ilk şirket Samsung oldu. Gözde akıllı telefonu Galaxy S5’in suya dayanıklılık özelliğini vurgulamak isteyen şirket, reklamda cihazı robotik bir sesle konuşturuyor. Tepesinden aşağıya buzlu su dökülen Samsung Galaxy S5; Apple iPhone 5s, HTC One (M8) ve Nokia Lumia 930’a meydan okuyor. Galaxy S5’in meydan okuduğu bu üç akıllı telefonun ortak özelliklerinden birisi de suya dayanıklı olmamaları. Rakiplerinin zaafiyetine dikkat çekmek amacıyla popüler farkındalık yaratma eyleminden faydalanan Samsung Galaxy S5’in suya dayanıklı bir cihaz olan Sony Xperia Z2’ye meydan okumaması dikkat çekiyor.

Samsung Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren ALS vakfına cömert bir bağışta bulunmuş olsa da, çekilen videoda ticari çıkar sağlama amacının ön plana çıkması yapılan bağışın manevi kıymetinin azalmasına neden oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER