Eğlence

Samsung AllShare servisini yazılımcıların erişimine açıyor, HDMI DLNA aygıtını piyasaya sürüyor

Samsung, Galaxy S III‘te bulunan AllShare işlevini üçüncü taraf yazılımcıların erişimine açacağını duyurdu. Böylelikle kullanıcılar şirketin yeni bulut erişim sistemine uygulamalarını bağlayabilecek. Samsung, Galaxy S III’ün tanıtımıyla birlikte AllShare Cast ve AllShare Play işlevleri için açık API’ların ve yazılım geliştirme aracının (SDK) sunulacağını da ilan etti.

AllShare Cast, Galaxy S III sahiplerine telefonun ekranındaki görüntüyü yanı başlarındaki TV’lere kablosuz olarak iletme fırsatı veriyor. Bu, dört çekirdekli Exynos işlemci barındıran Samsung Galaxy S III ile bir ev konsolu tadında oyun oynama fırsatı da sunuyor. AllShare Play ise uzaktaki bilgisayarlarla DLNA yerine web üzerinden uzaktaki bilgisayarlarla erişme ve geniş kapsamlı dosya paylaşımı yapma fırsatı sunuyor. Bu işlev sayesinde tablet, akıllı telefon, PC veya diğer TV’lerdeki dosyalara erişmek ve onları paylaşmak mümkün.

Group Cast özelliği aynı WiFi şebekesinde bulunan birden fazla kullanıcının ekranı paylaşmasını sağlıyor. Herhangi bir yorum veya değişiklik bağlı olan her ekranda gerçek zamanlı şekilde güncelleniyor.

API’lar ve SDK sayesinde üçüncü taraf yazılımcılar kendi uygulamalarını Samsung’un kendi uygulamalarının sahip olduğu paylaşım işlevleriyle donatabilecek. Bu arada Samsung normal TV’leri AllShare ile çalışabilecek akıllı TV’lere dönüştürebilen özel bir HDMI DLNA aygıtı da sunacak.

İlgili – Slashgear

[Görsel – Slashgear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER