Eğlence

Samsung akıllı TV modelleri için önemli Netflix uyarısı

netflix samsung smart tv

En popüler içerik yayın platformlarından bir tanesi olan Netflix, 1 Aralık tarihinden itibaren bazı cihazlardan desteğini kaldırıyor. Etkilenen cihazlar arasında bazı Samsung akıllı TV modelleri de yer alıyor.

Netflix, söz konusu cihazlardan desteğin teknik kısıtlamalar nedeniyle çekileceğini kaydetti. 1 Aralık 2019 tarihinden itibaren, en sık kullanılan eğlence uygulamalarından bir tanesi verilen listede yer alması muhtemel Samsung marka akıllı TV’nizde çalışmayabilir.

Netflix, sorundan etkilenmemek için o günden önce uyumlu bir cihaza geçiş yapmanızı tavsiye ediyor.

Netflix desteğini kaybedecek Samsung smart TV modelleri

Samsung, destek forumunda verdiği bilgiye göre, 2010 ve 2011 yılına ait, model numarasında ekran büyüklüğünün ardından “C” veya “D” harflerini içeren modellerin Netflix desteğini kaybedeceğini açıkladı.

TV’nizin etkilenip etkilenmediğini görmek için, model kod numarasını televizyonunuzun arkasında bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra menü seçenekleri içinden Destek bölümüne giriş yaparak Samsung ile iletişim kurabilirsiniz. Bu ekranda da ürün bilgisi ekranın sağ kenarında görünecektir.

Eğer TV’nizde “C” ya da “D” harfi varsa, Netflix izlemeye devam etmek TV’nizi değiştirip daha yeni bir modele geçiş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Apple TV veya yurt dışından edineceğiniz Chromecast cihazı gibi, HDMI portu üzerinden bağlayabileceğiniz cihazları edinmek gibi alternatif yöntemlerle de Netflix’i izlemeye devam edebilirsiniz.

Netflix uyumlu tüm cihazlar listesine buradan erişebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER