Teknoloji

Samsung: Akıllı TV’lerimiz salonunuzda yaptığınız konuşmaları dinlemiyor

samsung tsmc

samsung-logo-240114

Samsung, akıllı TV’lerinin gizlilik sözleşmesi nedeniyle son günlerde pek istemediği cinsten bir ilginin odağı olmuştu. Sözleşmede yer alan ve ses tanıma özelliğiyle kaydedilen konuşmaların üçüncü bir taraf eşliğinde Samsung’a aktarılacağını belirten ibare, pek çok kişi tarafından Samsung marka akıllı televizyonların yanında konuşulanlara dikkat edilmesi gerektiğine dair bir uyarı olarak algılanmıştı. Bu algının kısa süre içinde Samsung adına bir halkla ilişkiler krizine dönüşmesinin ardından, Güney Koreli şirket tartışmalara son vermek amacıyla doğrudan bir açıklama yapma yoluna gitti.

Samsung açıklamasının özünde bir rahatlama ve George Orwell’in 1984 isimli romanına yapılan göndermeleri bir kenara bırakma çağrısı olduğunu söylemek mümkün. Şirketin resmi blogunda “Samsung TV’ler Salonunuzda Yaptığınız Konuşmaları Takip Etmiyor” başlığıyla yayınlanan yazıda güvenlik sözleşmesi için daha açık bir dilin kullanılabileceği kabul ediliyor.

Samsung’un açıklamasına göre, şirketin akıllı TV’leri kullanıcıları sadece belirli koşullar altında dinliyor. Televizyonların ”Kanalı değiştir”, ”Sesi artır” gibi belli komutları algılayacak şekilde tasarlandığını vurgulayan Samsung, diğer koşullar altında kullanıcının sesinin ”ne kaydedildiğini ne de iletildiğini” belirtti. Ses tanımadan faydalanılan bir diğer alan olan arama özelliğinde ise diğer televizyon üreticileriyle aynı teknolojinin kullanıldığının ve sadece özellik aktif hâle getirildiğinde dinleme yapıldığının altı çizildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER