Teknoloji

Samsung akıllı telefon satışlarında Apple’ı geride bıraktı

samsung-galaxy-r-inceleme-00001

Samsung’un akıllı telefon satışlarının geçtiğimiz çeyrekte Apple’ınkini geride bıraktığı iddia ediliyor. Sektörün içindeki kaynakların aktardığına göre Güney Koreli şirket 2011’in üçüncü çeyreğinde 20 milyon cihaz satışı gerçekleştirdi. Apple ise, geçtiğimiz salı günü açıkladığı çeyrek mâli yıl finans raporuna göre 17.1 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. Samsung, açıkladığı çeyrek raporlarında akıllı telefon satış rakamları hakkında bilgi vermiyor, ancak WSJ’nin kaynakları Nokia’yı çoktan geride bırakan şirketin Apple’ı da geçtiğini iddia ediyor.

Strategy Analytics tarafından açıklanan rakamlara göre Samsung 2011’in ilk çeyreğinde 12 milyon, ikinci çeyreğinde ise 19 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Şirketin satışları üçüncü çeyrekte daha da yükseldi ve eylül ayı sonuna geldiğimizde Güney Koreli şirketi en tepeye çıkaracak noktaya ulaştı. Üçüncü çeyrekte satışların daha da yükselmesinde Samsung Galaxy S II’nin pazara daha fazla yayılmasının şüphesiz rolü var.

Samsung son olarak Google ile birlikte Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü ilk akıllı telefon Galaxy Nexus’u tanıttı. Geçen yılın cihazı Nexus S’ten izler taşıyan bu cihaz ayrıca Samsung Galaxy S II’den elde edilmiş bazı deneyimleri de üstünde barındırıyor. Kasım ayında yurtdışında piyasaya çıkması beklenen bu cihazın satışları da Samsung’un hanesine artı olarak yazılacaktır.

Apple’ın akıllı telefon satışlarının Samsung’un gerisinde kalmasında suçlu olarak iPhone 5 dedikoduları gösteriliyor. Finans raporu yayınlandıktan sonra düzenlenen telekonferans toplantısında konuşan Apple CEO’su Tim Cook, spekülasyonların beklentileri aşırı şekilde arttırdığını, bu nedenle insanların da iPhone 4 almak yerine yeni cihazı beklemeye başladığını belirtti.

Nokia’nın akıllı telefon satışlarıysa düşmeye devam ediyor. Şirketin dün açıkladığı finans raporuna göre akıllı cihaz satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 38 oranında düşüş gösterdi. Şirket Windows Phone’un kendilerine derman olacağını umut ediyor.

İlgili – WSJ

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204485304576642421355724538.html

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER