Teknoloji

Samsung akıllı telefon satış hedefini küçülttü

samsung akıllı telefon

Pandeminin etkisi azalsa da, akıllı telefon üreticilerinin başı yeni sorunlar nedeniyle ağrımaya devam ediyor. The Elec sitesinin haberine göre, Samsung akıllı telefon üretim stratejisini yeniden değerlendirmeye aldı.

Habere göre, Samsung’un ilk planlamasında 2022’de 334 milyon telefonun üretilmesi hedeflenmişti. 284 milyonun Samsung’un fabrikalarında üretileceği, 50 milyonunun ise üretim ortakları tarafından üretileceği söyleniyor.

Bu üretim planı doğrultusunda Samsung’un 300 milyon telefon satması öngörülüyordu. Ancak şirketin satış hedefini 260 milyona çektiği, ekim ve kasım ayları için de üretim sayısını 34 milyon olarak revize ettiği konuşuluyor.

Pandemi nedeniyle 2020’i “zayıf” geçiren Samsung, 250 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. 2021’de ise 300 milyon telefon üreten şirket, 270 milyon telefon satmıştı. Kısacası Samsung 2022’nin 2021’den daha kötü şekilde tamamlanmasını bekliyor.

Samsung akıllı telefon satış hedefini aşağıya çekerken birden fazla durumdan etkilenmiş gibi görünüyor. Enflasyonun yükselmesi, tüketici talebinin azalması ve tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, Güney Koreli şirketi etkileyen faktörler arasında başı çekiyor.

İLGİLİ HABERLER