Teknoloji

Samsung 2020 için belirlediği hedefi tutturamadı

samsung akıllı telefon enterprise edition

Güney Kore kaynaklı bir habere göre, Samsung 2020 için belirlediği akıllı telefon satış hedefini tutturmayı başaramadı. Dokuz yıldan beri ilk defa böyle bir durumun meydana geldiği belirtilirken; 300 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi planlayan şirketin yılı 270 milyon civarı bir sevkiyat sayısıyla tamamlayacağı ifade edildi.

Samsung üçüncü çeyreğin sonunda 189 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini doğrulamıştı. Pandemi koşulları göz önüne alındığında bu sayı iyi olarak değerlendirilmişti. Şirket 2021’de ise 307 milyon telefon sevkiyatı yapmayı hedefliyor.

Söz konusu hedefe ulaşılmasında orta segmentteki seçeneklerin artmasının önemli rol oynayacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, uygun fiyatlı 5G telefonlar da Samsung’un 2021 hedeflerinde kilit bir role sahip. Samsung, 2021’de katlanabilir telefonlarının sayısını da artırmayı hedefliyor.

Samsung, 2021’de 287 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapmayı öngörüyor. Kalan 20 milyonu ise standart telefonların oluşturması bekleniyor. 287 milyon akıllı telefonun ise yaklaşık 50 milyonunun amiral gemisi cihazlar olacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER